Getir, 300 milyon dolarlık yeni yatırımıyla 1 milyar dolar değeri aşarak milyar dolarlık şirket (unicorn) oldu. Son olarak Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ve mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global'ın 300 milyon dolarlık yeni yatırım yaptığı Getir, Türkiye’nin yatırım alarak unicorn değerine ulaşan ilk girişimi oldu.
Getir'in değerinin demirbaş ya da masa sandalye değil, insan kaynağı olduğunu da vurgulayan Getir Kurucusu Nazım Salur,  2 ay önce de bir yatırım aldıklarını ve 2 ayda bir yeni tur yatırım almanın kolay olmadığını söyledi. Kendi modellerinin dünyada şu anda en popüler konulardan birisi olduğuna dikkat çeken Salur, kendilerinin bu modeli icat ettiğini ve kendilerinden sonra birçok yabancı şirkette çıktığını belirtti. Bu popülerliğin pandemi ile ilgili olmadığını, 5 yıl önce de Getir’le yüzde 100 büyüdüklerini ifade eden Salur, bu popülerliğin iş fikrinin kullanıcıyı çekmesiyle alakalı olduğunu belirtti. 

ŞİRKETİ SATMADAN UNİCORN OLDULAR

Yerli unicorn olarak kurucuların hisselerinin yüzde 50’den fazla olduğunu vurgulayan Salur, bu konuda biraz inatçı olduklarını, ucuza hisse satmadıklarını söyledi. Eğer satsaydılar Getir’in çoktan unicorn olacağına dikkat çeken Salur, 300 milyonluk yatırımın şirkete giren para olduğunu ve şirketi satmadan unicorn olduklarını dile getirdi. Alınan yatırım ile saha çalışanlarına 25 milyon TL'lik destek vereceklerini aktaran Salur, bunu bayiler üzerinden kıdem esasına göre yapacaklarını belirtti.

4 ÜLKEYE DAHA AÇILACAKLAR

Londra’da İstanbul’da 8-9 ayda geldikleri noktaya iki ayda geldiklerini vurgulayan Salur, yeni kaynaklarla hızlıca yeni ülkelerde faaliyete başlayacaklarını söyledi. Yakın zamanda Almanya, Fransa ve Hollanda'da da faaliyete geçeceklerini ifade eden Salur, yılın ikinci yarısında da Getir'i Brezilya'da açmayı planladıklarını söyledi.