Genveon İlaç, büyüme hedefleri doğrultusunda Novartis’in Gebze’deki üretim tesisini satın aldı. 

Ulusal ve uluslararası pazar payını artırarak dünyanın gelişmiş ülkelerinin de içinde yer aldığı birçok ülkeye ilaç tedarik edecek şirket, söz konusu satın almayla birlikte 2021 yılı cirosunu da 500 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

“TÜRK İLAÇ SANAYİ İÇİN DEV BİR ADIM ATTIK”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genveon İlaç Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Alp Karaağaç, “Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir üretim tesisi için uzun süren bir araştırma ve fizibilite sürecine girdik. Çalışmalarımız sonrası Novartis’in Gebze’deki üretim tesisini satın alma kararı verdik. 20 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren yeni tesisimiz 123 ülkeye ürün üretmek için GMP ruhsatlı olup; Japonya, Avusturalya, Kore, Filipinler, Brezilya, Kanada, Almanya ve bazı Avrupa ülkeleri gibi dünyanın önde gelen gelişmiş ülkelerinin de aralarında olduğu 83 ülkeye aktif olarak üretim yapmakta olup, sürdürülebilir ve başarılı bir kalite performansı geçmişine sahiptir. Dünya ilaç pazarı için son derece kritik ve değerli olan bu tesisi satın alarak Türkiye ilaç sanayisi için dev bir adım attığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Tesisin gerek Türkiye'deki gerekse yurt dışındaki yerli ve yabancı ilaç şirketlerine üretim yapabileceğini kaydeden Karaağaç, üretim tesislerinde hem Genveon hem de Novartis ürünlerini üreteceklerini söyledi.

Tesislerinin yıllık 3 milyar tablet üretimi ve yaklaşık 50 milyon kutu üretimi kapasitesi bulunduğu bilgisini paylaşan Karaağaç, tesislerinde; granülasyon, tablet baskı, kaplama, pellet kaplama, kapsül dolum, yarı katı, supozituvar, likit üretim ve paketleme yapabildiklerini ifade etti.

"ABD’Yİ İHRAÇ LİSTESİNE EKLEMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Yeni bir Ar-Ge Merkezi kurma hedeflerinin bulunduğunu ve bu doğrultuda yaklaşık 20 kişiden oluşan bir Ar-Ge ekibinin oluşturulmaya başladıklarını belirten Karaağaç, altyapı, makina ve teçhizat konusunda büyük bir yatırıma imza attıklarını vurguladı.

Karağaç, sözlerini şöyle noktaladı: "Bu yatırımımızla, teknoloji transferleri ve yeni ürün geliştirmelerini de hızla artıracağız. Yatırım hedefimizde de yeni ürün ve yeni ihracat pazarları bulunuyor. Tesisimiz halihazırda başta Japonya, Kanada, G. Kore ve birçok Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere 65 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Tesisimizin yer aldığı arazi üzerinde Ar-Ge ve kapasite artış hedeflerimiz çerçevesinde, ülkemizin ihtiyacı olan yeni bir üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Ayrıca orta vadeli hedefimiz arasında, FDA (Food and Drug Administration) onayına başvurarak ABD'yi de ihraç listemize eklemek istiyoruz."