İSTANBUL (AA) - Gelişmiş altyapısı ve uzman yazılım kadrosu ile güçlü bir teknoloji firması olan sahibinden.com, dev.akademi kariyer geliştirme programıyla başarılı genç yetenekleri, yeni nesil yazılımcılar olarak teknoloji dünyasına kazandırmayı sürdürüyor.

sahibinden.com tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, şirket tarafından her sene gerçekleştirilen dev.akademi programında, yazılım sektörüne ilgi gösteren ve kariyerini bu alanda geliştirmeyi amaçlayan genç yeteneklere yazılım dünyasına adım atma fırsatı veriliyor.

sahibinden.com'un bu sene 3'üncü kez gerçekleştirdiği dev.akademi programının finalinde, yaklaşık 1500 aday arasından seçilen toplam 12 genç yetenek, yazılım dünyasına adım atarak firmanın Ar-Ge ekibiyle yeni projeler geliştirme fırsatı edindi. Yetenekli gençler, sahibinden.com yazılım ekibinde tam zamanlı çalışma fırsatının yanı sıra para ödülünün de sahibi oldu.

sahibinden.com'un ilkini Kasım 2017 senesinde gerçekleştirdiğiidev.akademi'ye 3 senede 3 binin üzerinde başvuru yapıldı. Ülke çapında kariyerine yazılım konusunda yön vermeyi amaçlayan üniversite 4'üncü sınıf, yeni mezun, yüksek lisans/doktora öğrencisi ya da iş hayatında en fazla 6 ay deneyime sahip adayların yaptığı başvurular neticesinde, toplamda 50 genç yetenek dev.akademi Yazılım Maratonu'na katılırken, içlerinden en başarılı 12 genç yetenek sahibinden.com'da çalışmaolanağı elde etti.

Açıklamada programla ilgili değerlendirmelerine yer verilen sahibinden.com Ar-Ge Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Akif Arsoy ise dev.akademi programıyla 3 senedir yetenekli gençlerle buluştuklarını söyledi.