Genç tasarımcılar, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin düzenleyeceği “EİB 14. Moda Tasarım Yarışması”nda, 2019/2020 Sonbahar-Kış Kadın ve Erkek Modasına yön verecek trendler arasında öne çıkan THE MESSAGE, konseptiyle oluşturacakları koleksiyonlarla şampiyon olmak için yarışacak.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Türk moda endüstrisine genç, yetenekli ve vizyoner tasarımcılar kazandırmak için EİB Moda Tasarım Yarışması’nın hazırlıklarına başladıklarını, genç tasarımcıların THE MESSAGE, konseptiyle ortaya koyacakları tasarımları heyecanla beklediklerini kaydetti.

EİB, genç tasarımcılara vitrin oldu

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın Türkiye’de alanında marka yarışmalardan biri haline geldiğini dile getiren Sertbaş, “EİB Moda Tasarım Yarışması’nda yüzlerce genç tasarımcı kendini ifade etme fırsatı yakaladı. Bugün hazırgiyim firmalarımızın tasarım ofislerinde EİB Moda Tasarım Yarışması sayesinde sektörle tanışmış ve sektörde çalışmaya başlamış çok sayıda tasarımcımız var. EİB Moda Tasarım Yarışması’nda genç tasarımcılara koçluk yapacak olan dünyaca ünlü tasarımcımız Emre Erdemoğlu da EİB Moda Tasarım Yarışması’nda aldığı ödül sonrasında tasarım sektöründe basamakları hızlıca tırmanmıştı.

Mahmut Ağaç, Ruhi Tamer Çoğal, Merve Uçar ve Nuray Atalayman uluslararası üne kavuşan ve ödüller kazanan diğer tasarımcılarımız oldu. EİB Moda Tasarım Yarışması bu isimlere vitrin oldu. Bu yarışma ile birlikte bundan sonraki yıllarda sayının artacağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.