T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce, Turkcell ve İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği (İSGAM) ortaklığıyla “Genç İSG” teması ile düzenlenen sempozyum serisinin ilk durağı İstanbul’daki Aydın Üniversitesi olacak.

TOPLAM 9 İLDE YAPILACAK VE 1 YIL SÜRECEK

Üniversite öğrencilerinde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kültürünün oluşturulması amacıyla gerçekleştirilecek sempozyumlar toplam 9 şehirde düzenlenecek ve 1 yıl boyunca devam edecek.
Sempozyumların İstanbul haricinde Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya, Adana, Erzurum, Van ve Samsun’daki üniversitelerde yapılması planlanıyor.

Genç İSG tanıtım toplantısında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, Turkcell İSG Müdürü Serkan Alkan ve İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök ile üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcileri hazır bulundu.

İSG BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ GELİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİYOR

 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, “Genç İSG sempozyumlarıyla iş hayatına başlama arifesinde olan üniversiteli gençlerde İSG ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.
Yıldız, bünyelerinde işyerleri ve kurumlardan toplanan veriler ışığında İSG Bilgi Yönetim Sistemi kurduklarını, karar destek sistemi ve tahminsel modelleme ile iş kazası ve meslek hastalığı erken uyarı sisteminin gelişimini sürdürdüklerini dile getirdi. 

İSG alanında lisans, ön lisans ve yüksek lisans programlarına yönelik öğrenci kayıtlarının arttığını, belgelendirdikleri uzman sayısının 120 bin civarına geldiğini belirten Yıldız, İSG bilincinin aile başlaması gerektiğinin altını çizdi. 

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KATILACAK

“Endüstri 4.0 ve İSG’nin Dönüşümü”, “Tasarımda İş Güvenliği”, “Çalışma Hayatı Sizi Bekliyor” ve “Yeni Nesil Meslekler ve Riskler” konularının ele alınacağı sempozyumlarda, alanında yetkin akademisyenler ve özel sektörün yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri de katılacak.