ASAŞ; 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi’ni kurmuş olmanın gururunu taşıyor.

ASAŞ stratejik olarak, Ar-Ge Merkezi bünyesinde hem müşterilerine daha iyi hizmet/ürün sunmak hem de ülkenin dışa bağımlılığını azaltacak katma değeri yüksek, teknolojik ve fonksiyonel ürünler tasarlanması için projeler geliştiriyor.

Özellikle son yıllarda cephe sistemlerinde farklı ve yeni sistemlerin geliştirilmesi, raylı ulaşım sektöründe ortak tasarım, ticari ve binek araç sektöründe hafifletme ve maliyet düşürme, savunma sanayi için yeni ve farklı alaşım geliştirme gibi birçok projesiyle değer yaratan ASAŞ Alüminyum Ekstrüzyon ve Kompozit Panel Ar-Ge Müdürü Görkem Özçelik’in görüşlerini aldık: “3 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan ASAŞ Ar-Ge Merkezi; konusunda uzman 80 personeli, gelişmiş yazılım, laboratuvar ve test sistemleri alt yapısı ile Alüminyum Ekstrüzyon, Alüminyum Kompozit Panel, Alüminyum Yassı Mamuller, PVC Profil ve Panjur’dan oluşan beş ana iş birimimize hizmet edecek şekilde yapılandırıldı. Mevcut durumda Horizon 2020 kapsamında iki Avrupa Birliği projesi içinde yer alan ASAŞ, farklı projeler içinde de yer almak için çalışmalarına devam etmektedir. Ülkemizde konusunda uzman üniversiteler ile güçlü iş birlikleri sağlanarak ortak TÜBİTAK-TEYDEB proje başvuruları yapılıyor. Proje süreci tamamlanarak başarı ile devreye alınanların yanında, dört adet yeni projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. ASAŞ olarak Ar-Ge konusunda fiziksel yatırımlar ve finansal kaynakların yanında, iş birliğine, çözüm odaklılığına, katma değere ve yaratıcı iklime inanan genç insan gücüne yatırım yapıyoruz. İnovasyon ikliminin firmamızda yaygınlaşması için ASAŞ’ın Asları yarışmasını her yıl organize ederek, ortak başarının teşvik edilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda 2017 yılında Sabancı Üniversitesi ve TİM ortaklığıyla gerçekleşen Inosuit programına katılarak hem Ar-Ge Merkezi beklentileri, hem de ASAŞ bünyesinde hayat bulan inovasyon kültürü ile farklılaşma stratejisine hizmet eden güzel bir çalışmayı da hayata geçirdik.”