Kütahya'da genç bir girişimci tarafından kurulan imalathanede panelvan araçlardan dönüştürülerek üretilen karavanlar yurt içinin yanı sıra yurt dışına gönderiliyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü'nden 2018 yılında mezun olan Mehmet Bülbül, motokaravan üretmek amacıyla 3 yıl önce Gediz ilçesinde kurduğu imalathanede sipariş üzerine çalışmalar yapıyor.

Motokaravanlardan her birini yaklaşık 1 ayda tamamladığını, dört tanesini yurt dışına ihraç ettiklerini belirten 28 yaşındaki Bülbül, iç piyasadaki müşterilerine de 50'nin üzerinde karavan yaparak teslim ettilerini dile getirdi.

"COVİD-19 PANDEMİSİ KARAVANLARA İLGİYİ ARTIRDI"

Küresel salgın sebebiyle iki yıldır karavanlara olan talebin arttığına dikkat çeken Bülbül, gerek yurt içinden gerekse yurt dışında Avrupa ülkelerinden müşterilerinin getirdiği araçları babasıyla ve çalışanlarıyla birlikte karavana dönüştürdüklerini dile getirdi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

Motokaravan üretimi yapan firmalarının bünyesinde 6 çalışanın bulunduğunu belirten genç girişimci, "Panelvan araçları camper yani motokaravana dönüştürüyoruz. İlçemizde kayak merkezinin bulunması ve Kovid-19 salgını sürecinde karavanlara olan ilginin artması işlerimizi ciddi anlamda yoğunlaştırdı." dedi.

DÖNÜŞÜMÜN MALİYETİ 150 İLA 200 BİN TL ARASINDA

Talep yoğunluğundan ötürü üretim kapasitelerini artırmayı planladıklarını belirten Mehmet Bülbül,  600 metrekare kapalı alandan oluşan yeni imalathanenin yapımının tamamlanma aşamasında olduğu bilgisini verdi.

Siparişleri karşılamak üzere yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Bülbül, yaklaşık 2 yıldır da Almanya ve Hollanda'ya ihracat yaptıklarını bildirdi. Üretimde müşteriye alternatifli seçenekler sunabildiklerini aktaran Bülbül, "Müşterimizin isteği doğrultusunda dizayn gerçekleştiriyoruz. 3 boyutlu olarak iç tasarımını çiziyoruz. Müşterimizin onayladığı tasarımımı ise karavanına uyguluyoruz. Avrupa standartlarına uygun üretim gerçekleştirerek müşteriye karavanını teslim ediyoruz." şeklinde konuştu.

Genç girişimci Bülbül, müşterilerinin tercihine göre 150 bin ila 200 bin TL arasında değişen fiyatlarla dönüştürdükleri motokaravanlarda mutfaktan yatağa, oturma grubundan tuvalete ve sıcak-soğuk su sistemine kadar ihtiyacı karşılayacak birçok şeyin bulunduğunu da ifade etti. (AA)