Türkiye ekonomisine şekil veren iş dünyasının önde gelen kuruluşları, dijitalleşen ve değişen dünyaya adapte olmak, teknolojik gelişmeleri ve global trendleri daha yakından takip etmek amacıyla genç iş insanlarına öncelik sunuyor. Genç yöneticiler iş dünyasındaki kariyer basamaklarını hızlıca tırmanırken, markalar sürekli bir yükselişle ülke ekonomisine katma değer sağlamayı sürdürüyor. Ekonomist Dergisi tarafından 40 genç ve başarılı CEO'nun yer aldığı ‘40 Yaş Altı 40 Genç CEO 2018 Araştırması’nda Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, genç CEO’ların arasında yer aldı. 

6 Kadın CEO Ödül Aldı

25 Temmuz Çarşamba günü The Ritz Carlton Hotel’de gerçekleştirilen ödül organizasyonunda yer alan 40 genç CEO yaklaşık 30 milyar TL'lik ciroyu yönetiyor. Yaş ortalamasının 34,7 olduğu listede 35 yaş altında yer alan 19 CEO bulunurken törende 6 kadın CEO da ödül aldı. 

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik’in ile Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in  açılış konuşmasını yaptığı tören sonrası değerlendirmede bulunan genç CEO Harika Güral şöyle konuştu: ‘’Güral Şirketler Grubu’nu hem porselen hem de turizm sektöründe dünya çapında bir marka haline getirmek için ailem ve ben çok çalıştık. Aldığım eğitimlerin de katkısıyla genç yaşta işin başına geçtim. Genç bir yönetici olarak her zaman yeniliklere açık oldum, teknolojiyi çok yakından takip ettim. Yapay zekânın ve nesnelerin internetinin konuşulduğu dünyada tüm değişimlere ayak uydurabilmek, değişen ihtiyaçları görüp ona göre adımlar atmak Güral markasını her zaman ileri taşıyacaktır‘’.