Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de yayılımını artıran pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan üyelerinin ihtiyaç duyabileceği her türlü destek için harekete geçti.

Kurum, üye şirketlerine e-ticaret, ihracat, ürün alımı gibi pek çok başlıkta destek olacak. 

İlk günden itibaren EGİAD Kriz Masası'nı oluşturarak ihtiyaç duyulabilecek süreçlerle ilgili destek ve yönlendirici grup olarak faaliyet gösteren kurum, ihtiyaçları belirlemek adına üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda gıda ve hizmet sektörleri ile sektörlere bağlı işletmelere kira desteğinde bulunulmasının önemine dikkat çekildi ve hükemete açık çağrı yapıldı.

"COVİD-19 KRİZ MASASI KURDUK, İHTİYAÇLARI İLETİYORUZ"

Toplantıda söz alan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, mart ayından beri devam eden sürecin giderek ağırlaştığını, altı aylık zor bir sürecin beklediğini ve bu kapsamda iş dünyasının kredi borçlarının ertelenmesi ile teşvik yapılmasına ilişkin talepleri olduğunu aktardı.

Bilhassa gıda, hizmet ve söz konusu sektörle çalışan işletmelerin zor günler yaşadığını, günün belli saatlerinde çalışmak mecburiyetinde kaldığını ve kira desteği verilmesi gerektiğini ifade eden Aslan, geçmişte deneyimlenmemiş ve sonucu belli olmayan süreçle topyekun olarak mücadele edildiğini dile getirdi.

 EGİAD olarak üyelerinin yanında olduklarını, söz konusu dönemi en az hasarla geçirmesi konusunda sorumluklar üstlendiklerini ve üstlenmeyi de sürdüreceklerini belirten Aslan, "İlk vakanın tespitiyle başlayan süreçte kurduğumuz Covid-19 Kriz Masası ile üyelerimizin görüş ve önerilerini alıyor, sektörlerimizin ihtiyaç duydukları destek paketlerine ilişkin raporları ilgili mercilere aktarıyoruz." dedi.

100 ETKİNLİK SANAL ORTAMDA DÜZENLENDİ

Aslan, pandemi sürecinden insan sağlığına önem vererek derneklerinin fiziki faaliyetlerini aldıklarını ve idari kadrolarına evden çalışma olanağı sağladıklarını dile getirdi.

Böylece zorunlu olarak da olsa bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Aslan, toplantılarının tümünü dijital platforma taşıyarak aralıksız çalışmaya devam ettiklerini, bu rağmen yaklaşık 100 online etkinliğe imza attıklarını söyledi.

KRİZ İÇİN ÇIKIŞ YOLU: E-TİCARET

Kurum, e-ticaret ve dış ticaret eğitimleri için hazırlıklarına başlarken, süreci üyelerinin e-ticaret becerilerini geliştirerek ve dış ticaret eğitimleri ile destekleyerek olabildiğince az hasarla atlatmayı planlıyor.

Aralık ayı ile birlikte üyeleri için bir dizi online eğitime başlayacak kurum, böylece üyeleri için online kazanç kapısı imkanı verecek.