Dirin, Ar-Ge merkezleri ile hem firmalarına hem de makina imalat sektörüne yeni fikirler ve yeni teknolojinin gereği yeni projeler kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Dirin sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayata geçen yeni projelerin, çoğunlukla ihtiyaçlardan doğan ve doğrudan bir sorunu çözmeye yönelik olmasına ayrıca geliştirilebilir olmasına özen gösteriyoruz. Ar-Ge merkezlerinin en önemli kazanımı ise alanında uzman, mesleki özgüveni yüksek, proje yazıp-yürütme kabiliyetine sahip genç mühendislerin yetişmesini sağlamasıdır.”

Yapılan projelerdeki akademik danışmanlık destekleri ile üniversite-sanayi iş birliklerinin kurulduğunu söyleyen Dirin, firmaların çeşitli konularda akademik açıdan desteklenerek eğitim alma ve üniversitelerde üretimin yanı sıra iş akışı süreçlerini görme imkanı bulduklarını kaydetti.

Dirin, “Firmalar kendi alanlarında yapılan çalışmaları ve teknoloji hakkında güncel bilgileri de yine bu iş birlikleri sayesinde yakından takip ediyor. Projeler sonunda elde ettikleri bilgiyi de şirket içi doküman haline getirerek firmamıza, yayın haline dönüştürerek de makina imalat sektörüne ve literatüre katkı sağlamış oluyorlar. Dirinler için Ar-Ge demek, geleceğin dünyasına giden yol demektir.” diye konuştu. 

“EN BÜYÜK KATMA DEĞER ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİ KURMAK” 

Ar-Ge merkezlerinin en büyük katma değerinin yıllardır ayrı düşünülen ve bu nedenle daha az sayıda yeni projenin üretilmesine sebep olan üniversite-sanayi bağını kurmak ve desteklemek olduğunu dile getiren Dirin, “Birlikte yürütülen ya da danışmalık desteği alınan projeler ile üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrencilere projelerini uygulamalı olarak ve çoğunlukla firmaların ihtiyaçlarından doğan projeleri neden ve sonuçlarını gözlemleyerek yapma imkanı doğuyor.” dedi. 

Dirin, sektörde çalışan bir mühendisin ele aldığı projeyi ve problemi farklı açıdan değerlendirme, çözüm arama ve gerekirse aldığı destek ile sonuca ulaştırma imkanı bulduğunu ifade ederek, Ar-Ge merkezleri kapsamında mühendislerin farklı konularda, gerek şirket içi gerekse dışı eğitimler ile istediklerinde akademik kariyer yapma imkanı elde ettiklerinin altını çizdi. 

Dirin sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kapsamda Ar-Ge merkezlerinin ve orada yürütülen çalışmaların, ortaya çıkan yeni fikirlerin ve burada çalışmakta, kendini geliştirmekte olan mühendislerin firma, sektör ve ülkemiz için çok büyük kazanç olduğunu düşünüyorum.”