‘2020 Yılı Finansal Sonuçları’nı açıklayan Gedik Yatırım, kârını yüzde 158,2 büyüttüğünü duyurdu. 30 yıllık tarihinin net kâr rekorunu da 169 milyon TL ile yeniden kıran Gedik Yatırım, aktif büyüklüğü ise yüzde 128,5 artış ile 2.5 milyar TL’ye taşıdı. 
Bu dönemde çalışan sayısının yüzde 14.8’lik bir artış gösterdiğini belirten Gedik Yatırım CEO’su Onur Topaç, 2020 yılında, net karlarını yüzde 158.2 artırarak 30 yıllık tarihlerinin net kâr rekorunu 169 milyon TL ile yeniden kırdıklarını söyledi. 27 ilde 40 şube ile sektörde en çok şubesi olan birinci kuruluş olduklarını vurgulayan Topaç, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) verilerine göre dinamik ekipleriyle sektördeki çalışan sayısı sıralamasında ise ikinci kuruluş olduklarını ifade etti. Yatırımcılarının Türkiye sınırlarını aşıp yurt dışı yatırım ürünlerine de yatırım yapar olduklarını belirten Topaç, bu başarıda en büyük payın çalışanlara ait olduğunu söyledi. 

BAŞARI ÇALIŞANLARIN ESERİ

Küresel salgının çalışma hayatında radikal değişimlere yol açtığını söyleyen Topaç, bu zorlu salgın sürecinde uzaktan çalışma modeline kolaylıkla uyum sağlayan ve özveriyle çalışan tüm çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi. Farklı yeni çalışma koşullarına hemen adapte olup bu derece yüksek bir karlılık yakalamanın büyük başarı olduğuna dikkat çeken Topaç, bu başarının çalışanların eseri olduğunu vurguladı.