Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin brüt satış karı 178,475,795 TL olduğunu duyurdu. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yapılan duyuruda ‘’ ''Şirketin 30.09.2020 itibarıyla brüt satış karı 178,475,795 TL’dir. Şirketin net borç / özkaynak oranı 01.01.2020–30.09.2020 dönemi itibarıyla ise %74 olarak gerçekleşmiştir. Şirketin gelir riski altında olması öngörülmemektedir. Birinci kalite ürün satış tonajımız bir önceki yılın ilk dokuz ayına kıyasla yaklaşık %21 oranında azalarak 380 bin ton seviyesine gerilemiştir. Bu gelişmede Covid-19’un ve petrol krizinin satışlarımız üzerindeki olumsuz etkisi belirleyici olmuştur. Toplam birinci kalite satış tonajının yaklaşık %66’sı global pazarlara yönlendirilmiştir.

Basınçlı, özel ve spiral borular başta olmak üzere katma değeri yüksek boruların satışından elde edilen cironun toplam birinci kalite satış cirosu içindeki payı ise %77 düzeyine ulaşmıştır. Yüksek katma değerli sondaj ve kuyu borusu satışından elde edilen cironun toplam birinci kalite cirosu içindeki payı %36 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Yüksek katma değerli spiral kaynaklı boru satışından elde edilen cironun toplam birinci kalite ürün cirosu içindeki payı ise %13 seviyesinde gerçekleşmiştir. Otomotiv sektörüne yönelik çelik boru satışları gerek iç piyasada talepteki yavaşlama gerekse de Avrupa pazarındaki durgunluk nedeniyle bir önceki yılın ilk dokuz ayının bir miktar gerisinde kalmıştır. 2020 yılının ilk dokuz ayında bu sektöre yönelik gerçekleşen cironun toplam birinci kalite satış cirosu içindeki payı ise %20 seviyesinde gerçekleşmiştir’’ ifadelerine yer verildi.