Türkiye’nin ilk kimya ihtisas organize sanayi bölgesi olan GEBKİM’de 3’ü temel atma töreni, 3’ü ise tesis açılışı gerçekleştirdi. Yatırım bedeli 1 milyar 200 milyon TL olan 6 tesis için startı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Varank verdi. 

YENİ ÜRETİM TESİSLERİ FAALİYETE GEÇTİ 

GEBKİM’de 6 tesisle ilgili olmak üzere toplu temel atma ve açılış gerçekleştirildi. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Varank katıldı. Açılışı gerçekleştirilen firmalar Koruma Temizlik, Ece Boya ve Gentaş Kimya oldu. Yeni yatırımların bedeli 1 milyar 200 milyon TL oldu. Tesisler ayrıca binden fazla kişiye istihdam yaratacak. Firmaların yeni üretim tesislerinin yılda 100 milyon dolar ihracat yapılması hedefleniyor.  

KADIN İSTİHDAMINA ÖNEM VERİYORUZ

GEBKİM Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni, GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın konuşması ile başladı. Aracı, 20 sene önce alışkın olunmayan bir fikrin peşinden ilerlediklerine işaret ederek bir kimya kümesi kurmayı hayal ettiklerini anlattı. Aracı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “GEBKİM bugün 66 firmasıyla ve 4 milyar TL’ye ulaşan ihracat hacmiyle sektörünün önemli bir oyuncusu oldu. Kimya ekosistemini oluşturmayı başardık. Burada faaliyet gösteren tüm fabrikaların ortak hedefi iş birliği, çevre hassasiyeti, inovasyon, ülke kalkınması ve insana yatırımdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın teşrifleri ile açtığımız ve temelini attığımız yeni fabrikalar GEBKİM’in gücüne güç katacak. İstihdam artışına katkı sağlayacak. Fabrika yatırımlarının hepsi çok önemli. Anaokulu ve meslek lisesi projelerimize ayrıca bir vurgu yapmak istiyorum. GEBKİM’de 400’den fazla kadın çalışanımız bulunuyor. Çalışan kadın sayımızı daha da artırmak istiyoruz. Temelini attığımız GEBKİM Anaokulu, çalışan kadınların gözü arkada kalmasın diye hayata geçirdiğimiz bir proje. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise benim bunca yıllık iş hayatımda belki de geleceğe bırakacağım en önemli yatırım olacak. 2018 yılında aldığımız liseyi 20 milyon liralık bir yatırımla yeniden hayata kazandırdık. Okulun içindeki laboratuvarları alanın uzman isimleriyle birlikte donattık.” dedi. 

GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın ardından GEBKİM’de yeni üretim tesislerinin açılışını gerçekleştiren ve temelini atan firmaların temsilcileri; Koruma Temizlik Genel Müdürü M. İmer Özer, Ece Boya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Birtan Erdoğan ve Gentaş Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahraman birer konuşma yaptılar.