GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı koordinatörlüğünde mesleki eğitim alanında sınır ötesi değişim ve iş birliğine gitmek isteyen kurum ve kuruluşlar için önemli bir araç olan Erasmus Akreditasyonu’na başvuru yaptı. 

Erasmus Akredite başvurusu kabul edilen GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu başarısı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, Sanayi Odaları, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve büyük firmalar arasına adını yazdırdı.

AB PROJELERİNE HIZ KAZANDIRACAK

Erasmus Akreditasyonu, Avrupa Birliği’nin eğitim alanındaki en prestijli başvurularından biri olarak, akredite kurumlara önemli avantajlar sağlıyor.

Avrupa Birliği ile bütünleşme ve işbirliğini artırma da önemli bir adım atan GEBKİM Vakfı ve GEBKİM MTAL, Erasmus Akreditasyonu ile eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırdı.

Yükseköğretim kurumlarının bir araya gelerek iş birliği yapmalarına ve eğitim alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Avrupa’da proje başvurusu yapabilmelerine imkan tanıyan gelişmede aynı zaman hibe alabilmeleri için proje başvurularında network oluşturmaya da imkân tanıdığı belirtildi. Böylece Avrupa’daki  okullar akreditasyon belgesi olan okul ve yükseköğretim kurumlarıyla ortak hibe projeleri gerçekleştirmek ve işbirliği yapmak için adımlar atabilecek.

GEBKİM MTAL Erasmus Akreditasyonu ile Avrupa Birliği projelerine hız kazandıracak ve AB finansman desteği ile önümüzdeki dönemde eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda çok sayıda projenin hayata geçirilmesi sağlanacak. Akreditasyon ile GEBKİM MTAL’de kimya alanındaki öğrencilere, yenilikçi ve uluslararası standartlarda bir eğitim imkânı sunulmasına öncelik verilirken uluslararası projelere katılımı artırmak, öğrenci ve öğretmenlerine daha fazla imkan sunmak da ana hedefler arasında yer alıyor. 

“AMACIMIZ KİMYA SEKTÖRÜNE KÜRESEL NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRMEK”

GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Gelişmeden dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Aracı, “AB hedefi ile sürdürdüğümüz uzun soluklu bir çalışma sürecinin sonunda Erasmus Akreditasyon başvurumuzun başarıyla sonuçlanması ve GEBKİM’li sanayiciler olarak göz bebeğimiz olan GEBKİM MTAL’nin akredite olması son derece önemli kazanımlar sağlayacak.” dedi.

GEBKİM MTAL’nin Stratejileri ve Yol Haritasını belirlediklerini söyleyen Arıcı, “ Amacımız kimya sektörüne küresel niteliklere sahip insan kaynağı yetiştirmek. Öğretmen ve öğrencilerimize Avrupa yolunu açmak, AB’deki kurum, kuruluş ve okullarla ortak projeler geliştirerek ilerlemek için çalışmaya devam edeceğiz. Erasmus Akreditasyonu, bu hedeflerimizi destekleyecek çok önemli bir gelişme” diye konuştu.