Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si olan GEBKİM içerisinde faaliyette bulunan Teknoloji Geliştirme ve Çözüm Merkezi (GEBTEK) GEBKİM OSB üyesi firmaların insan kaynakları ihtiyacına cevap vermek ve bölgesel istihdamı güçlendirmek maksadıyla Kocaeli Dilovası ve Gebze bölgelerindeki Belediye, Kaymakamlık, İşkur ve muhtarlıklarla iş birliğine girdi. 

Dilovası Belediyesi ve Dilovası Kaymakamlık binalarında iş arayan adaylarla buluşarak GEBTEK İnsan Kaynakları Birimi uzmanları topladıkları başvuruları GEBKİM OSB üyesi firmaların değerlendirmesine sunacak.  

İSTİHDAMA KATKI

GEBKİM OSB olarak ‘kent, insan, çevre’ sloganıyla  hareket ettiklerini vurgulayan GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, “Nitelikli çalışanlar yetiştirmek için GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile başladığımız yolcuğumuz GEBTEK’in faaliyete geçmesiyle gelişim gösterdi. GEBTEK ile Gebze Teknik Üniversitesi’nin imzaladığı iş birliği anlaşmasıyla akademinin gücünü yanımıza aldık. OSB’miz içerisinde kurulan mesleki eğitim irtibat bürosuyla da mesleki eğitime katkı sağlıyoruz. Bölgemizde başlattığımız istihdam hareketiyle de çalışanlarımıza ilk elden ulaşacak, çevremizdeki iş gücünü kayıt altına alarak hem çalışan adaylarının hem de sanayi kuruluşlarımızın işini kolaylaştıracağız” şeklinde konuştu.  

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

Belediye, Kaymakamlık, muhtarlıklar ve İşkur’a yapılan başvuruları değerlendirmeyi sürdüreceklerini aktaran GEBKİM İnsan Kaynakları Birimi, başvurular toplandıkça Kaymakamlık ve Belediye binalarında yeni görüşmelerin organize edilebileceğini vurguladı. Kayıt altına alınan başvurular GEBKİM OSB üyesi kuruluşların bilgisine sunuldu ve böylece firmalar ihtiyaç duydukları iş gücüne anında ulaşabilecek. 
Sürdürülebilir yatırımlarla büyüyen GEBKİM OSB, bölgedeki çalışanlara doğrudan ulaşarak istihdamı desteklemeyi amaçlıyor. 
 

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR