Adana'da gerçekleşen Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Kimya Sektörü Strateji Toplantısı'nda konuşan Kocaeli-Gebze Kimya İhtisas OSB'nin (GEBKİM) Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, gelişmiş bir kimya sektörünün güçlü ekonomiler için önemine dikkat çekerek sektörün hak ettiği gibi büyüyebilmesi için kimya konusunda toplumda oluşan olumsuz algının mutlaka düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Aracı, "Yediğimiz yemekte, içtiğimiz suda, giydiğimiz kıyafette kısaca hayatın her alanında 'Kimya' var. O yüzden gururla diyorum ki yüzde 100 kimyasal üretiyoruz. Toplumun her kesiminden insanımızın da bu algıda olması gerektir. Bir ürünü veya bir kimyasalı zararlı kılan şey kullandığımız miktardır. Bunu doğru anlatabilmeliyiz. Toplumumuzda oluşan kimyanın algısının değişmesi, her alanda yeni fırsat kapıları açacaktır" şeklinde konuştu.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

KİMYA SEKTÖRÜ TİM VERİLERİNE GÖRE İHRACAT ŞAMPİYONU OLDU 

Kimya sektörü olarak ülkemize istihdam, üretim ve ihracat anlamında katma değer sunduklarını ifade eden Başkan Aracı, "Geçtiğimiz yılın haziran ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) verilerine göre ihracat şampiyonu olan kimya sektörü, takip eden aylarda ihracatta ikinci ve üçüncülüğü aldı. 2021 yılında 25,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, cumhuriyet tarihimizin rekorlarına ortak olma onuruna eriştik. GEBKİM OSB olarak bu tarihi başarıda önemli bir rol oynadık. Üye firmalarımızla geçtiğimiz yıl 1 milyar dolara yaklaşan ihracat rakamlarına ulaştık. ISO 500 ve ISO ikinci 500 listesinde yer alan 13 firmamız var" diye konuştu.

CEYHAN YUMURTALIK KİMYA İHTİSAS OSB İÇİN YATIRIM KARARI 

GEBKİM ailesi olarak Adana’da kurulması planlanan Ceyhan Yumurtalık Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yatırım yapmak istediklerini kaydeden Başkan Aracı, "Yumurtalık, Akdeniz'in en önemli limanlarından biri. Biz de kimya alanında stratejik öneme sahip bu bölgede GEBKİM olarak yatırım yapıp, Dilovası'nda kurduğumuz bu ekosistemi Adana'mızda da kurmak ve ülkemizin ekonomisine değer katmak istiyoruz. GEBKİM olarak, kimya alanında gerçek anlamda ihtisaslaşmış bir OSB olarak, Adana'da yapacağımız yatırımlarla burada bir rol model olacağımızı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.