Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Ünverdi, kentin üreten bir şehir olduğunu belirterek, kasım ayında 665 milyon dolarla ihracat rekoru kırdıklarını, 2018 için konulan 7 milyar dolarlık hedefin de aşılacağını kaydetti.

İHRACAT GAZİANTEP'İN SORUNU

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in ortalamanın üzerinde üreten ve ihraç eden bir kent olduğu tespitini yaparak, Türkiye’nin üretim ve ihracat sorununa yönelik projeleri çalışıp, konunun taraflarıyla görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ'MİZDE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ

GSO Başkanı Ünverdi, endüstrinin en kritik sorununun, yetişmiş elaman olduğu tespitini yaparak, çözüm üretmek adına Mesleki Eğitim Merkezini faaliyete aldıklarını anlattı.

Ünverdi, Kilis ve Gaziantep’in ortaklığında Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete alınma projesinin sürdüğüne işaret ederek,

İSKENDERUN LİMANI'NA ERİŞİMİ KISALTARAK, YABANCIYI DAVET EDECEĞİZ

"İki şehrin sınırında faaliyet alınmasıyla bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle sanayimizin gelişmesi kaldıraç etkisiyle artacaktır. Bununla birlikte, Dörtyol- Hassa Tünel Projesi ve otoyolun bitirilmesiyle, İskenderun Limanı'na giden yolu kısaltacağız. 
İskenderun’a ulaşımın kısalması, tüm bölge iş insanları için, maliyet, zaman tasarrufu ve rekabet üstünlüğü anlamına geliyor ki, uluslararası yatırımcıyı da bu noktada bölgemize davet edeceğiz.” dedi.