Gaziantep, ihracat konusunda çalışmalarına yoğun olarak devam ediyor. 2022 yılının ilk 5 aylık ihracat rakamlarını açıklayan Gaziantep Sanayi Odası, 4,2 milyar doları aştıklarını belirtti. 

“FİRMALARIN REKABET GÜCÜ ARTIRILMALI” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep ocak ile mayıs ayı içerisinde ihracatını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 oranında artırdı ve 4 milyar 293 milyon 984 bin dolara ulaştırdı. Kentin mayıs ayı ihracatı ise 736 milyon 764 bin dolar oldu. Sanayi ve ihracat Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturuyor. Ekonomimizi ayakta tutabilmek adına üretim desteklenmeli, maliyetleri düşürerek firmaların rekabet gücü artırılmalı, kolaylaştırıcı tedbirlerin devreye alınması gerekiyor. Gaziantepli sanayiciler olarak bizler üzerimize düşeni yapıyoruz.” dedi.  

VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

“İHRACATIMIZ İTHALATIMIZDAN FAZLA”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep ihracatı ithalatın üstüne çıktı. 4 ay içerisinde 2,9 milyar dolar ithalat gerçekleştirirken 3,7 milyar dolar ihracat yaptık. Bu veriye göre ihracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 126. Kısaca Gaziantep üreten, değer katan, milletinin refahı için durmaksızın çalışan bir şehir” dedi. (AA)