Mayıs ayında açıklanan İSO İlk 500 listesine girmeyi başaran 33 firma ve İSO İkinci 500’deki 38 firma sayısı ile birlikte Gaziantep’ten toplam 71 firma, Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer aldı. Bu sonuçlara göre Gaziantep, Türkiye'de en fazla firması listeye giren 3’üncü il oldu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA FİRMA SAYILARI DAHA DA ARTACAKTIR"

Firmaların İSO listesine adını yazdırması hakkında görüşlerini paylaşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "38 firmamızın İSO İkinci 500 2021 yılı listesinde yer alması ve ülkemizin en büyük 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında şehrimizden 71 firmanın bulunuyor olması bizleri biz kez daha gururlandırdı. Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yön veren, en büyük istihdam kaynaklarının başında gelen, pek çok soruna rağmen üretmeye, yatırımlar yapmaya ve ihracat yapmaya devam eden her firmamızı ayrı ayrı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Ünverdi, el birliğiyle çalışıldığı ve gayret gösterildiği sürece gelecek yıllarda İSO 500 listelerindeki firma sayılarının daha da artacağını ifade etti.

"HEDEF ODAKLI ÇALIŞMALAR VE PROJELER GELİŞTİRİYORUZ"

Dünya genelinde yaşanan ekonomik problemlere, fiyat artışlarına, bunların üretim ve ihracata olumsuz etkilerine karşın Gaziantep'in Türkiye sanayisinin ve ticaretinin lokomotifi olmayı sürdürdüğünü vurgulayan Ünverdi,  ayakta kalabilmek ve katma değer yaratabilmek adına çaba sarf eden sanayicilerin bu zor koşullarda daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

FORD TRUCKS VE IVECO MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI FORD TRUCKS VE IVECO MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI

Sanayicilerin en büyük beklentilerinin sürdürülebilir ve öngörülebilir bir ekonomik ortam olduğunu dile getiren Ünverdi, "Rekabetçiliğin artması ve ihracatın aksamadan devam edebilmesi için enerji maliyetleri ve ham madde tedariki başta olmak üzere üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın sorunlarını ve beklentilerini her fırsatta ilgili mercilere ilettik ve bu noktadaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gaziantep Sanayi Odası olarak firmalarımızın iç ve dış pazarlarda büyüme yolculuklarını desteklemek, sanayicilerimizin başarılarını daha üst noktalara taşıyabilmek ve kurumsallaşmalarına katkı sağlamak adına hedef odaklı çalışmalar ve projeler geliştirmeye devam ediyoruz." dedi.

"DİJİTALEŞME VE YEŞİL DÖNÜŞÜM ODAKLI PROJELERLE GELECEĞE TAŞIYORUZ"

Bilhassa dijitalleşme, yeşil dönüşüm, verimlilik, yenilikçi ve kaliteli üretim, bunların yanı sıra yatırım, ihracat ve istihdam odaklı projeleriyle şirketleri geleceğe daha güçlü şekilde taşımayı hedeflediklerini bildiren Ünverdi, "Türk sanayisinin ulaştığı seviyenin habercisi olma niteliği taşıyan ve sanayimizin potansiyelini gözler önüne seren bu önemli ve özel çalışma için İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan’ın nezdinde tüm İSO ailesine ve emek veren herkese teşekkür ediyorum." diyerek açıklamalarını tamamladı.