GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olan Cengiz Şimşek, mart ayına ait elektrik, su ve doğal gaz faturalarının bir ay süreyle ertelenebileceğini duyurdu.

Başkan Şimşek, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesi sebebiyle çeşitli tedbirler alındığını anımsattı.

Bu sürecin dayanışma içerisinde aşılacağına inandığını dile getiren Şimşek, "Bu nedenle de sanayicilerimizin ödemelerinde kolaylık sağlamak maksadıyla Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulumuzca mart ayına ait elektrik, su ve doğal gaz gibi borçlarını vade farkı olmadan talebi halinde bir ay süreyle erteleme kararı aldık." şeklinde konuştu.

Başkan Şimşek, Türkiye'nin virüs salgınıyla mücadelede dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, şuöyle devam etti:

"Özellikle devletimiz çok iyi çalışıyor. Çok doğru kararlar alınıyor. Çünkü bizim için öncelikle vatandaşımızın sağlığı gelir. Alınan radikal tedbirlerle virüsün ülkemize girişi ve yayılması büyük ölçüde önleniyor. İnşallah kısa sürede bu sorunun üstesinden geliriz. OSB yönetimi olarak süreci yakından takip ediyoruz. Hükümetimizin açıklayacağı yeni tedbir ve uyarıları da dikkate alarak, önümüzdeki dönemde oluşacak şartlara göre gerekli adımları atmaya devam edeceğiz."