İSTANBUL (AA) –  Sektörün ekran teknolojileri konusundaki önde gelen otoritesi DisplayMate’ten Yeni Samsung Galaxy S10’un ekranı, rekor puan aldı.
DisplayMate Technologies, Samsung açıklamasına göre, Galaxy S10’un ekranını kapsamlı bir değerlendirme sürecinden sonra  "şimdiye kadar test ettiklerimiz cihazlar arasında en doğru renkleri sunan, şu anki 4K UHD TV'nizden, akıllı telefonunuzdan, bilgisayar ve tablet ekranınızdan kesinlikle çok daha iyi bir ekran" olarak tanımladı.

DisplayMate'in kapsamlı testleri sırasında Galaxy S9, Galaxy Note9 gibi Galaxy S10 da pek çok performans rekorunu kırdı. Sonuç olarak Galaxy S10, firmanın şimdiye kadarki en iyi “Mükemmel A +” derecesini kazanan son Galaxy cihazı oldu.

Galaxy S9 ile Galaxy S10,  karşılaştırıldığında belirgin bir şekilde daha iyi güç tüketimi, dış mekan görüşü,  renk doğruluğu ve daha fazlasını kullanıcılarına sunuyor. 
Galaxy S10 ekranı, Azami 1215 nit parlaklık seviyesine sahip,kullanıcıların en çok ihtiyaç duyduğu anlarda (örneğin dışarıda, doğrudan gün ışığı altındayken ve çok fazla ortam ışığı bulunan yerlerde) canlı ve net görüntüler üretiyor.

Ayrıca, Galaxy S10, 1,54 watt güç verimliliğiyle, Galaxy S9'un 1,70 watt güç verimliliğini de aşan ekranı ekranı geçen yılki modelden daha parlak olmakla kalmayıp daha fazla enerji tasarrufu da sağlıyor.
Galaxy S10’un ekranı Yüksek dinamik aralıklı (HDR) video için yeni nesil açık standart HDR10 + teknolojisini destekleyen ilk mobil ekran olma özelliğinini yanı sıra, ekranının rekor düzeyde renk doğruluğuna sahip olduğu da DisplayMate tarafından doğrulandı. 

Ayrıca, DCI-P3 renk aralığında 0.4 puanlık JNCD derecesi, Galaxy S9'un 0.7 JNCD puanını da ileriye taşıyor.
 Bu, DisplayMate'in raporuna göre, Galaxy S10 ekranının "mükemmelden neredeyse ayırt edilemeyen" bir görüntü kalitesi sunduğu anlamına geliyor. 
Yapılan çalışmalara göre insanların iyi bir gece uykusu alma yeteneğini mavi ışık olumsuz etkiliyor. Mavi ışığı yüzde 42 azaltan yerleşik teknolojisiyle Galaxy S10, kullanıcıların gözlerinin korunmasına da yardımcı oluyor.

Galaxy S10 dünya çapında 1 Ekran rekor derecede düşük mavi ışık çıktısıyla faaliyet gösteren Alman test ve sertifikasyon kuruluşu TÜV Rheinland'dan "Göz Rahatlığı" sertifikasına da sahip.  Konvansiyonel akıllı telefon OLED ekranları kabaca yüzde 12 mavi ışık yayarken bu oran Galaxy S10 ekranında yalnızca yüzde 7.Sektörde bu oran en düşük seviye.
 Yeni modellerin tavsiye edilen perakende satış fiyatları, Galaxy S10+ için 7 bin 499TL , Galaxy S10 için 6 bin 599TL ve Galaxy S10e için 5 bin 499TL olarak açıklandı.