Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Aralık 2020'de G20 ülkeleri arasında sanayi üretimini en çok artıran ülke olduğunu bildirdi. 

"YILLIK YÜZDE 9 ARTIŞ SÜRÜYOR"

Bakan Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık 2020 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirerek sanayi üretimindeki artışa dikkat çekti.

Covid-19 pandemisinin etkili olduğu 2020 yılının son ayında da sanayi üretiminin yıllık yüzde 9, aylık ise yüzde 1,3 oranında arttığını ve böylece piyasa beklentilerinin üzerinde yükselişini sürdürdüğünü kaydeden Bakan Varank, paylaşımında "Aralık ayında G20 ülkeleri arasında sanayi üretimini en çok artıran ülke olduk." ifadelerine yer verdi.

"İSTİKRARLI BÜYÜME HEDEFİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Senenin son çeyreğinde sanayi üretiminde gözlenen güçlü artışın, Türkiye'nin 2020'yi pozitif büyümeyle kapatacak birkaç ülkeden biri olacağını doğruladığının altını çizen Bakan Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ekonomi ve hukuk alanındaki reform irademiz ve sanayicimizin gayretiyle birlikte, kaliteli ve istikrarlı büyüme hedefimizi sürdüreceğiz." (AA)