Bahçeşehir Koleji ve Webrazzi ortaklığıyla düzenlenen FutureTalks 2018’de, teknoloji ve dijitalin dönüşümü, oyun sektörü, etkili pazarlama, e-spor ve paranın dijital dönüşümü gibi söyleşiler yapıldı. 

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel etkinlikteki “Dijital Nesli Neler Bekliyor?” başlıklı konuşmasında okulların bilgiyi üretime dönüştürebilmede mentörlük edecek bir sisteme dönüşmesinin gereğinin altını çizdi. Yücel, okulların rolünün değişeceğinden bahsederek, kodlama bilmeyenlerin geleceğin mesleklerinde yer alamayacağını ifade etti.  

Etkinliği düzenlemelerindeki amacı açıklayan Yücel, “Teknolojiyle birlikte mevcut mesleklerin yerine gelecek olan yeni meslekler ile müfredatımızı ve eğitim sistemimizi uyumlu hale getirip, gençlerimizi analitik düşünen bireyler olarak yetiştirmektir.” diye konuştu.

MESLEKLERİN YÜZDE 65’İ KAYBOLACAK

Yücel, “Bugün üniversite üçüncü sınıfta okuyan öğrenciler mezun olduklarında günümüzdeki mesleklerin yüzde 65’i olmayacak. Bu gerçekten hareketle, sadece var olan müfredatla değil çağın gerekliliklerine uygun olarak da çocukları geleceğe hazırlamalıyız.” dedi.

Okullarında teknolojinin bütün imkanlarından yararlandıklarını kaydeden Yücel, teknolojiyi zor şartlara sahip bölgelere ulaştırmak ve kaliteli eğitimle Türkiye’ye daha fazla katkı sağlamak istediklerini belirtti.

PAMUKTAN FASULYEDEN, KODLAMAYA VE ROBOT ÜRETİMİNE…

Dijital evrimin tam ortasında olduğumuzu vurgulayan Yücel, geçmişte ilkokul öğrencilerinin pamuktan fasulye üretirken, bugün gelinen noktada VR’lardan ve kodlamadan bahsettiklerini ve öğrencilerin kendi robotlarını ürettiklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin robotik takımı INTEGRA 3646 üyelerinden Ekin Şenvardarlı ve Elif Naz Demirci, gerçekleştirdikleri projeler ile ilgili bir sunum yaptı.