SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

Sektörde gerek mühendislik deneyimi gerekse de 60 senelik mirası ile ön plana çıkan ağır ticari taşıt markası Ford Trucks, lojistik alanında uzman olarak çalışan gençlerin desteklenmesi ve geleceğe hazırlanmaları amacı ile önemli çalışmalara imza atan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) bünyesinde faaliyette bulunan Genç UND ile güçlerini birleştirdi.

GENÇLERE ÖZEL SERTİFİKA PROGRAMI

İş birliği kapsamında; genç uzmanların lojistik alanında daha üst düzey görevler üstlenmek üzere kendilerini geliştirmeye yönelik almak istedikleri eğitimler belirlenerek, İstanbul Üniversitesi’nin katkıları ile ‘Genç UND Akademi’ adı ile bir eğitim programı oluşturuldu. ‘Genç UND Akademi’ programında İstanbul Üniversitesi öğretim görevlileri ve lojistik piyasasının deneyimli isimlerinden oluşan eğitim kadrosu, gençlere uzmanlık ve gelişim eğitimleri verecek.
Sertifika programı 2022 yılı sonuna kadar toplam 3 dönem olarak uygulaması yapılacak. 33 konu başlığını içeren ve 3 dönem halinde verilecek olan dersler, haftada iki gün 2 şer saat olarak öngörülürken, genç lojistik uzmanlerinin kişisel ve mesleki eğitimler alarak, bilgi ve donanımlarının arttırılması sağlanacak.

TEKNOLOJİ TÜM DÜNYAA HIZLI DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYOR 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ford Trucks Pazarlama Müdürü Emine Coşkun: “Bu iş birliği ve hayata geçirdiğimiz akademi, özellikle gençlerin sektördeki en son gelişmeleri yakından takip etmelerine, sektörün nereye gittiğini analiz etme ve kavrama becerilerine önemli katkı sunacak. Lojistik sektörü, pandemi ve teknolojiyle bütün dünyada hızlı bir dönüşümden geçiyor. Geleceğin uzmanları olarak görmüş olduğumuz gençlerimizin de bu hızlı dönüşümü iyi takip etmeleri ve kendilerini bu geleceğe hazırlamalarını önemsiyoruz. Ford Trucks olarak, pazarlama ilk sırada olmak üzere değişik alanlarda lojistik sektörü ve gençlere yönelik desteklerimiz devam ediyor.” dedi.

SON TRENDLERE HAKİM OLACAKLAR 

Genç UND Akademi, yüz yüze eğitimler, çevrimiçi eğitimler, örnek lider buluşmalarının beraberinde lojistik merkezler, limanlar, gümrük ziyaretleri, depolar, üniversiteler ve saha ziyaretlerinin de dahil olduğu yenilikçi öğrenme fırsatları elde edecek. UND organizasyonunda yurt içerisinde ve yurtdışı teknik geziler düzenlenerek, gençlerin lojistik alanındaki son trendler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olması sağlanacak. Lojistik piyasasındaki genç enerjiyi UND faaliyetlerine katarak sektördeki firmalarda yönetimsel sorumluluk alacak gençleri geleceğe hazırlamayı amaçlayan Genç UND Akademi, genç uzmanların kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, sektörde rekabetçi bir geleceğe hazırlanmaları konusunda bilgi ve tecrübe imkânlarının sağlanması amacı ile faaliyetlerini devam ettiriyor.