İSTANBUL (AA) – Gelenekselleşen Ford Otosan'ın "Tedarikçi Zirvesi" bu yıl "Yarın için bugünden değişmeye hazır mısın?" temasıyla gerçekleştirildi.
En başarılı 10 tedarikçi firmaya, etkinlik kapsamında Altın Yıldız, Gümüş Yıldız, Bronz Yıldız ve Özel Teşvik ödülleri verildi.

Ford Avrupa Satın alma Başkan Yardımcısı Werner Puetz, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen,  Ford Otosan Satın alma Genel Müdür Yardımcısı Güven Özyurt, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün,  Ford Otosan Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik'in de aralarında bulunduğu Ford Otosan üst düzey yöneticileri ile 500'e yakın tedarikçi, Crowne Plaza İstanbul Asia'da düzenlenen ödül törenine katıldı.

Dokusan Otomotiv, Çelikform Gestamp, Sarıgözoğlu firmaları törende Altın Yıldız ödüllerini Cenk Çimen'in elinden alırken Galsan Plastik, Formfleks Yalıtım Ürünleri ve Farba Otomotiv'e Gümüş Yıldız ödülleri Haydar Yenigün, Seçil Kauçuk, Kaplam Plastik ve Plascam'a Bronz Yıldız ödülleri Werner Puetz tarafından takdim edildi.
Ho Won Otomotiv de teşvik ödülünü hak kazanarak ödülünü Güven Özyurt'tan teslim aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Uluslararası alanda önemli başarılara imza attığımız 2018 yılının ardından büyüme adımlarımızı yurt dışında hızlandırdığımız bir yılın içerisindeyiz. 

Tedarikçilerimizin başarılarımızdaki büyük katkılarını, bu dinamik ve heyecan verici süreçteki unutmuyor, kendilerine bu etkinlikle teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Otomotiv sektörü kapsamlı ve hızlı bir dönüşüm sürecinin içinde. Giderek araçlar daha teknolojik hale geliyor, üretim, geliştirme ve tedarik süreçleri yeniden şekilleniyor.

Sektörümüzün yarınını Ford Otosan olarak şimdiden görüyor, bu geleceğe kendimizi şimdiden hazırlıyoruz. Stratejik önceliklerimizi bu yaklaşımla güncelleyerek kapsamlı bir dönüşüm başlattık. Türkiye’nin en çok tercih edilen ve en değerli sanayi şirketi olma vizyonuyla ilerleyen çalışmalarımızda inovasyon kültürünü geliştirmekten başlayıp yalın dönüşüme varan bir yolda adım adım ilerliyoruz. Geleceği birlikte şekillendirmek için tedarikçilerimizin de yarına bugünden hazır olmasının çok önemli olduğuna inanıyor, elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. İmza attıkları başarılı işlerle bu süreçte ödüle hak kazanan tedarikçilerimiz başta olmak üzere içtenlikle bütün tedarikçilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."