İSTANBUL (AA) - Ford Otosan Genel Müdürü olan Haydar Yenigün, "İş dünyasında kadınlara yönelik önyargıların kırıldığı, cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın arttığı bir geleceğin öncüsü olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürürken, iş hayatında fırsat eşitliğini destekleyici adımlar atıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak Ford Otosan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel hazırladığı reklam filminde iş yaşamında her 5 kadından 4'ünü etkileyen "cam tavan" sorununu ele aldı.

Çalışma hayatında başta toplumsal cinsiyet eşitliği olmak üzere her türlü eşitliğin sağlanması amacıyla çalışan Ford Otosan, bu soruna dikkat çekmekmaksadıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir reklam filmi hazırladı.

İş hayatında her 5 kadından 4'ünü etkilemesine karşın Türkiye'de çok fazla bilinmeyen "cam tavan" hakkında bilinçlendirici özelliğe sahip film, kadınların bu engel nedeniyle kariyerlerinde ciddi sorunlar yaşadığını belirtiliyor..

Açıklamada görüşlerine başvurulan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, iş dünyasında kadınlara yönelik önyargıların kırıldığı, cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın arttığı bir geleceğin öncüsü olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, iş hayatında fırsat eşitliğini destekleyici adımlar attıklarını dile getirdi.

Kurum olarak hayata geçirdiğimiz düzenlemeler ile tüm çalışanların eşit fırsatlardan yararlanmasının mümkün olduğu bir ortam yarattıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirten Yenigün, şöyle devam etti:

"Kadın çalışanlarımızın oranını her yıl arttırmaya devam ederken, gerek sahada gerek ofislerimizde çalışanlarımızın eşit temsiliyetini önemsiyoruz. Gölcük fabrikamız Türkiye'de en çok kadın çalışanın bulunduğu fabrikalar arasında yer alırken, üretim atölyelerimizde çalışanların yüzde 25'ini kadınlar oluşturuyor. Bununla birlikte kadınların çalışma hayatında güçlenmesinin önündeki önemli engellerden biri görünmeyen önyargılar. Bu önyargıları tespit ederek ortadan kaldırmak için harcanacak çabalar büyük önem taşıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hazırladığımız videomuzun toplumun geniş kesimlerinde 'Cam Tavan' ile ilgili farkındalığı artıracağına inanıyoruz."