Tüm Avrupa’ya yayılma hedefiyle Portekiz, İspanya ve İtalya’da arka arkaya bayi açılışları gerçekleştiren Ford Trucks, şimdi de Batı Avrupa’daki büyümesini bölgenin en önemli pazarlarından olan Belçika ile devam ettiriyor.

HERMAN NOYENS TRUCKS İLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Ford Otosan mühendislerinin sıfırdan geliştirerek ürettiği “2019 Uluslararası Yılın Kamyonu” (ITOY) ödüllü F-MAX ile Avrupa’dan yoğun talep alan Ford Trucks, Batı Avrupa yayılım planlarında stratejik öneme sahip Belçika pazarına Herman Noyens Trucks NV iş birliği ile giriş yapacak.

Ağır ticari sektöründe faaliyet gösteren firmanın Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan,  “Batı Avrupa'daki stratejik büyüme yolculuğumuzda arka arkaya emin ve güçlü adımlar attık. Kısa zamanda aldığımız başarılı sonuçlar uluslararası alanda büyüme hedefimizi ivmelendiren önemli bir itici güç oldu. Avrupa’daki büyüme planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 pandemisine rağmen yurt dışı hedeflerini koruduklarını ifade eden Turfan, firmalarının uluslararası büyüme yolculuğundaki önemli gelişmeleri değerlendirdi.

Turfan, şunları kaydetti:

"BATI AVRUPA'DAKİ BÜYÜME HEDEFİMİZİ KORUYORUZ"

 “Orta ve Doğu Avrupa'daki genişlememizi 2018'de tamamlamıştık. Batı Avrupa'daki yapılanmamıza ise 2019’da İspanya, Portekiz ve İtalya'daki distribütörlerimizi atayarak başladık. Pandeminin getirdiği olağanüstü koşullara rağmen planlarımızı değiştirmeden Batı Avrupa’da güçlü büyüme hedeflerimizi koruyoruz. Bu kapsamda Belçika pazarına giriş yapmak bizim için kritik önem taşıyor. Ford ile ilişkisi 25 yıla dayanan Belçika’nın köklü kurumlarından Herman Noyens Trucks NV iş birliği ile yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki, en verimli taşıma çözümleri ile değer yaratma vizyonumuz doğrultusunda Belçika’da kısa zamanda yüzde 5 pazar payına ulaşacağız.” 

"SIRADA ALMANYA, FRANSA, HOLLANDA VE LÜKSEMBURG VAR"

Avrupa'nın ana ihracat pazarlarından olduğunu ve bu doğrultuda büyüme planlarında Belçika'nın önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Turfan, ülkenin hem Batı Avrupa'nın kalbinde yer alması nedeniyle stratejik konumu hem de uluslararası taşımacılıkta önemli noktalarından biri olan Antwerp Limanı'na sahip olması dolayısıyla lojistik faaliyetler yönünden kilit bir pazar olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu ülkede faaliyet göstermelerinin küresel büyüme planları açısından kritik öneme haiz olduğu kaydeden Turfan, "Avrupa’daki büyüme planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz, sırada Almanya, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg var" diyerek sözlerini tamamladı.