Flokser Kimya, Türkiye’nin bakanlık onaylı ilk özel poliüretan Ar-Ge merkezi ile farklı sektörlerin ihtiyacına cevap veriyor. Ayakkabı sektöründe iş güvenliği ve rekabeti artıran poliüretan sistemler, sektöre önemli bir role sahip. 

4 FARKLI TABAN ÜRETİMİ 

Flokser Kimya, birden fazla taban grubu üreten firmalar için ortak poliol ve prepolimer ile çalışabilen poliüretan sistemler geliştirdi. Bu sistem sayesinde konfor, hafiflik, esneklik gibi özellikler öne çıkarıldı ve rekabetin artmasını sağlayan birçok performansın karşılanmasını sağlıyor. Ayrıca üretim verimliliğini de artırıyor. Kalıp yoğunluklarında ve sertlik değerlerinde kışlık, hafif kışlık, baharlık ve sporluk olmak üzere 4 farklı taban grubunda üretilebiliyor. Ayrıca, geliştirilen bu sistemler üstün yırtılma ve esneme direnci gibi fiziksel dayanıklılık özellikleriyle de ön plana çıkıyor. 

İŞ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLIYOR

Ortak poliol ve prepolimer ile çalışabilen poliüretan sistemlerinin iş güvenliği ürün grubunda EN ISO 20344 standardına uygun tek yoğunluklu ve çift yoğunluklu olmak üzere 2 ürün bulunuyor. Çift yoğunluklu iş güvenliği ayakkabıları dış taban ve ara taban olmak üzere 2 katmandan oluşuyor. Dış taban dayanıklılığı sağlarken, ara taban kullanıcıya konfor veriyor. Poliüretan sistemler iş güvenliği ayakkabıları, beklenen en önemli iki özelliği, antistatiklik ve hidroliz direncini de karşılıyor. Ayakkabılardaki antistatik özellik, vücutta oluşan statik elektriğin zeminden rahatlıkla deşarj edilmesini ve statik elektrik sebebiyle meydana gelebilecek iş kazalarını önlüyor. Hidroliz direnci ise ayakkabının kullanıldığı ıslak ortamlarda tabanın mekanik özelliklerini kaybetmesini engelleyerek kayma ve düşmelerin önüne geçiyor. Flokser poliüretan ürünleri kullanıcıların ayak güvenliği ve ayakkabının uzun ömürlü olmasını sağlayacak kopma, yırtılma, aşınma direnci, saya-ara taban yapışması, dış taban-ara taban yapışması testlerinde üstün performans gösteriyor.