Flokser Kimya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) araştırması “İhracatta İlk 1000” ve şirketlerin Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan verileri baz alınarak hazırlanan Ar-Ge 250’de yer aldı. 

İLK 10’DA YER ALDI

Cirosundan Ar-Ge’ye en fazla pay ayıran şirketler arasında 9. olan firma, her yıl Ar-Ge faaliyetlerine önemli yatırımlar yapıyor.

Araştırma çerçevesinde 2017’de Türkiye’de ‘AR-GE harcama tutarının toplam cirodan aldığı paya göre’ yüzde 9 ile 9. sırayı alan firma, Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezinde bilim, teknoloji ve inovasyonu bütünleyerek yenilikçi ürünler üretiyor ve alternatif çözümler sunuyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUŞUNDAN

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olan firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Tükek, sektördeki ilk ve tek Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezleri ile kolay temizlenebilen ve insan sağlığına zararsız biyo bazlı kaplama poliüretanlarını Türkiye’de ilk üreten firma olduklarını belirtti.

Tükek, müşterilerine özel ürünler ürettiklerini, devamlı gelişim ve inovasyon ilkesinin yanı sıra inovatif yaklaşımları ve sektöre rehberlik etme misyonları kapsamında gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışı pazarlarda çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.