GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Hamza Bölük, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) ardından FİSKOBİRLİK ile de fındık lisanslı deposunun kullanımıyla ortak çalışma içinde olacaklarını belirtti.

Başkan Bölük, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TMO'nun Giresun'da fındık alım merkezlerinden biri olarak GTB bünyesindeki Giresun Fındık Lisanslı Deposu'nu kullandığını söyledi.

FİSKOBİRLİK'ten de gelecek sezon deponun kullanımı konusunda talep geldiğini dile getiren Bölük, "Birlik, yeni mahsul döneminde lisanslı depomuzu kullanmak istiyor. Yöneticileri ile ilk görüşmemizi gerçekleştirdik. Süreç devam ediyor. TMO'nun ardından FİSKOBİRLİK ile de bu yönde ortak çalışma içerisinde olacağız." şeklinde konuştu.

Bölük, lisanslı deponun sadece kurum ve firmaların değil, üreticilerin de kullanımına açık olduğuna dikkati çekerek, deponun doluluk oranının yüzde 70-80 seviyelerine ulaştığını belirtti.

Deponun kapasitesinin 15 bin ton olduğunu belirten Bölük, borsa olarak ilerleyen süreçte Giresun'un Tirebolu ilçesinde de bir depo yapımını amaçladıklarını söyledi.