Deloitte Private’nin ev sahipliğinde organize edilen "Best Managed Companies" programında konuşan Çiçekli, küresel 10 markanın 8’nin ABD'de olduğunu, en köklü
15 firmanın 9’unun ise Japonya’da olduğu tespitini yaptı.

Deloitte Private Türkiye Lideri Ali Çiçekli, küresel danışmanlık şapkasıyla “Türkiye’deki firmaların kurumsal gelişmelerine nasıl faydalı oluruz? En iyi yönetim mekanizmalarını nasıl Türkiye’ye getirir, yerelle tanıştırırız’ diye kafa yorduğumuzda, ilkini yaptığımız, Best Managed Companies of Turkey programı ortaya çıktı” dedi.
 

FİRMALARI KÜRESEL TİCARETTE GÖRÜNÜR KILMAK...

Çiçekli, firmaların kurumsallığına destek olmaya, kurumları Türkiye ve küresel dünyada görünür kılmaya çalıştıklarını anlattı.
Programın, 20 milyon liranın üzerinde cirosuna işaret eden, Çiçekli, “Program kriterimiz, 25’in üzerinde çalışanı ve çalışmalarını en az altı yıldır sürdürüyor olması. Bu şartları karşılayan tüm orta ölçek ve üstü kurumlara kapımız açık” dedi.
Çiçekli, Türkiye’de ekonominin belkemiği kabul edilen ulusal şirketlerin, küresel standartlarda iyi yönetim sistemiyle öne çıkabilecekleri, daha da güçlenecekleri, şirketlere katkı sunan bir programı amaçladık.

Program özelinde hazırlanmış yöneticilerden oluşan Deloitte koçları, finale kalan kurumları 360 derece masaya yatırdı. Sonrasında bu kurumlara, iş dünyasının önde gelen isimleri ve akademisyenlerin mentörlüğünde, birlikte çalışma fırsatı verildi.

11 FİRMAYA 4 BAŞLIKTA ÖDÜL

Strateji, inovasyon, yetkinlik, kültür ve yönetişim olmak üzere 4 ana başlıkta yapılan değerlendirmelerde seçilen 11 firma bu unvanı aldı.

Çiçek, "Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketleri Programını, Deloitte olarak iş ortaklarımızın da desteği ile Türkiye'de ve küresel dünyada, bu şirketlerin öne çıkmasını destekleyeceğiz." dedi.

Beş yaşını geçmiş, 20 milyon liranın üzerinde yıllık ciroya sahip, çalışan sayısı 25’in üzerindeki şirketlerde,
Programın aradığı diğer kriterler şöyle:

·         Halka açık olmamak,

·         Hisselerinin en az yüzde 60'ının yerel olması

·         11 ilden 70'e yakın şirketin değerlendirildiği programda, Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketi ödülünü kazanan şirketler şöyle:
AROMSA, ASAV, Defacto, Domino Tekstil, ISM Makine, Karaoğlu Peyzaj, Kross Otomotiv, Mikropor, Nobel İlaç, Profen ve TKG Otomotiv.