Hatay'da bulunan Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 2021 yılında okul laboratuvarında ürettikleri dezenfektan, sıvı sabun ve çamaşır suyu satışından 4,6 milyon TL üretim cirosu elde etti.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Dörtyol ilçesinde konumlanan okulda, öğretmenlerin rehberliğinde üretim yapan öğrenciler, böylece hem ekonomiye katkı sağlıyorlar hem de para kazanabiliyorlar. Dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri üreten okul, 2019'da 8,2 milyon TL'lik üretim cirosuyla Türkiye birincisi oldu.

Üretimi kesintisiz sürdüren meslek lisesi öğrencileri, 2021'de ise 4,6 milyon TL üretim cirosu sağlamayı başardı.

"HEM MESLEK ÖĞRENİYORLAR HEM DE PARA KAZANIYORLAR"

Konu hakkında konuşan Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emin Bölükbaşı, hedeflerinin öğrencileri okuldan aranan çalışan olarak mezun etmek olduğunu söyledi.

Okulda üretilen ürünlerin "RAMTAL" markasıyla satışının gerçekleştirildiğini belirten Bölükbaşı, öğrencilerinin bu sayede meslek öğrendiklerini ve gelir elde ettiklerini dile getirerek atölyelerde büyük fedakarlık göstererek çalıştıklarını bildirdi.

Bölükbaşı, 82 öğrencilerinin üretimde bilfiil üretimde görev aldığını ve çalışmalarının karşılığı olarak onlara geçtiğimiz sene 242 bin TL ücret ödediklerini, okul olarak da 11 ayda 4,6 milyon TL ciro yaptıklarını sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

"ÜRETİME KATKI SAĞLAMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ"

Kimya teknolojisi öğretmeni Erol Can da bu sene 125 bin el sabunu, 240 bin litre yer dezenfektanı, 180 bin litre sıvı sabun, 170 bin litre çamaşır suyu, 192 bin litre genel temizlik malzemesi ürettikleri bilgisini verdi.

Kimya Bölümü öğrencisi Ali Samet Vural ise, okulda meslek öğrenerek ürettikleri ürünlerin döner sermaye kapsamında satışından para kazandıklarını belirtti.

Atölyede sıvı sabun, deterjan, cam sil gibi temizlik ürünlerin üretildiğini aktaran Vural, üretime katkı sağlamaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. (AA)