GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, firmaların dış ticaret alanında rekabetçiliğinin artırılması, ürünlerinin pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması gayesiyle faliyete geçirilen İhracat Akademisi, meyvelerini vermeye başladı.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, GSO ve Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi (UNDP) işbirliğiyle bir süre önce başlanan proje kapsamında, teorik eğitimlerin ardından firma temsilcisi kursiyerler, edindikleri bilgiler doğrultusunda yurt dışındaki alıcılarla görüşerek firmaları adına satışlara başladı.

Gaziantep sanayisinin ihtiyaç duyduğu, yabancı dil bilen, en az yüksekokul mezunu kursiyerlerin firmalarla eşleştirilmesi, istihdam edilen personelin 2 ay boyunca teorik ve uygulamalı dış ticaret eğitimi ile danışmanlık almasının sağlanması amaçlan akademide 24 firmadan toplam 28 kursiyer yer alıyor.

Gaziantepli üreticilerle yurt dışı firmalarla ticaret köprüsü geliştiren akademinin katılımcılarından olan bir firma, proje kapsamında yürütülen eğitimler sonucunda Belçika'ya ihracat yapıldı.

Açıklamada görüşlerine başvurulan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, salgın sürecinde ihracatın kent ve ülke ekonomisi için olmazsa olmaz konuların başında geldiğini dile getirdi.

İhracat Akademisi'nin kalkınmanın en önemli ayağı olan üretimin ihraç edilmesi noktasında önemli yer tuttuğunu belirten Ünverdi, şöyle devam etti.

"Firmalarımızın aldıkları teorik eğitimler sonunda firmalarla birer bir görüşerek ihracat yapmaları bizi mutlu ediyor. Tüm dünyanın salgın dolayısıyla zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde projemizin meyve vermesi bizi ayrıca gururlandırıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte ihracat yapan firma sayımız artarak devam edecek. Eğitimlerde katkısı olan herkese ve katılım sağlayan firmalarımıza teşekkür ediyorum."