Araştırılmadan geliştirilen yazılımların iş süreçlerine katkıdan çok boşa yapılmış yatırımlar olarak firmalara zarar verdiğini dile getiren Karabacakoğlu, 26 yıllık deneyimlerinde bu konunun önemli olduğunu söyledi. Karabacakoğlu, Ar-Ge merkezleri ile en iyi yazılımı yapmak yerine hizmet verdikleri sektörlere fayda sağlamayı amaçladıklarını söyledi ve ekledi: “Sektörlerin iş süreçlerini analiz edip, Ar-Ge merkezimizde yeni ve doğru teknolojiler ile geliştirdiğimiz çözümlerimizle şirketlere doğru, anlık bilgiler ve insan hatasının en aza indiği yönetilebilir süreçler sunuyoruz.”

“DÜNYADA EN İYİ 5 YAZILIM ARASINDA YER ALIYORUZ”

Ar-Ge merkezi imkanları ile detaylı araştırmalar sonrasında geliştirmelerin yapılmasının, ürün ve modüllerin hazırlanmasının ve pazara uygun hale getirilmesinin mümkün olduğunu belirten Karabacakoğlu, bu sayede sektörün ihtiyaç duyduğu ürünlerin de öncesinde hazır hale getirebildiğinin altını çizdi. Karabacakoğlu, “En önemli katma değer, Ar-Ge kaynaklarının artması ile birlikte şirketin, doğru geliştirmeleri, doğru zamanlarda yaparak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda rekabet gücünü artırıyoruz. Bunun somut göstergesi olarak da bağımsız araştırma kuruluşu olan Promotion Optimization Institute’un dünya genelindeki benzer yazılımları değerlendirdiği raporunda üç yıldır üst üste en iyi beş yazılım arasında yer alıyoruz.” diye konuştu.

“AR-GE MERKEZİMİZ 2 YILDA YÜZDE 15 BÜYÜDÜ”

İnsana yaptıkları yatırım ile Ar-Ge merkezlerini her gün daha da büyüttüklerini kaydeden Karabacakoğlu, “UNIVERA Ar-Ge Merkezi, son iki yılda ortalama yüzde 15 büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Bu sayede sektördeki istihdama olumlu bir şekilde katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Karabacakoğlu, şirketlerin Ar-Ge imkanlarını artırarak kendilerini geliştirmesi, yeniliklere adapte olabilmesi ve rekabet gücünü arttırması için Ar-Ge merkezi oluşumunun çok önemli avantajlar barındırdığını vurgulayarak, “Bu işlemlerin bakanlık tarafından denetleniyor ve gerektiğinde yönlendirmelerde bulunuluyor olması, firmalara da Ar-Ge disiplini kazandırıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.