ORDU (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, fındık ihracatının yıl sonu itibarıyla 290 bin tona ulaşacağını belirtti.

Sevinç, yapmış olduğu açıklamasında, 1 Eylül 2018'de başlayan fındık ihracat sezonunda 7 ayı geride bıraktıklarına dikkat çekti.

Bahse konu olan dönemde, Türkiye'den 189 bin 313 ton fındık ihracatı gerçekleştirildiğini ve karşılığında 1 milyar 89 milyon 657 bin dolar gelir elde edildiğini vurgulayan Sevinç, her şeyin istedikleri şekilde ilerlediğini bildirdi.

Sevinç, sektör adına ihracatın son derece iyi geçtiğini ve bunun da sevindirici olduğunu belirtrek, "Fındık ihracatımızın sezon sonu itibarıyla 290 bin tonu bulacağını umut ediyoruz. Bu da zaten sezon başında tahmin ettiğimiz rakamdı."  şeklinde konuştu.

Sevin, "Bahçelerdeki yeni ürünlerle ilgili gelişmelerin bu pozisyonu etkileyip etkilemeyeceğini zaman içerisinde göreceklerini belirten Sevinç, "Dallardaki fındık çok iyi görünürse alıcılar şu andaki fiyattan ürün almak istemeyebilir, ama bugün itibariyle tonaj bazındaki ihracatımız gayet iyi gidiyor."  dedi.