Kurumsal girişim sermayesi şirketi Finberg ile girişimcilik ekosistemini destekleyerek inovasyon, dijital ve finansal dönüşüm yatırımlarını büyütmeye devam eden Fibabanka, Türkiye’nin hızlı büyüyen teslimat şirketi Getir’in 850 milyon dolar değerlemesinden yapılan yeni turuna, Finberg ile katıldı.
Finberg'in bir kurumsal girişim sermayesi olarak, Fiba Grubu’nun tüm şirketleri ve portföyüyle sinerjisi olan işlere yatırımlar yaptığını söyleyen Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Finberg Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Mert, Finberg’in yatırımlarda sektör ayrımı yapmadığını belirtti. 

YATIRIMLARINA DEVAM EDECEKLER

Tüm bu yatırımlardaki temel amaçlarını başta Fibabanka olmak üzere, Fiba Grubu’nun yetkinliklerini ve varlıklarını kullanıp kaldıraç etkisi oluşturacak girişimlerle karşılıklı değer yaratmak olduğunu söyleyen Mert, yurt dışı açılımı ve küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Getir’in başarı öyküsünün bir parçası olmanın kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı oluğunu ifade etti. Yaptıkları bu yatırımla birlikte Finberg’in fon büyüklüğünün 100 milyon TL’yi geçtiğini vurgulayan Mert, ilerleyen dönemlerde de yatırımlarıyla büyümeye devam edeceklerini söyledi. (AA)