Hız kesmeden gelişmeye devam eden teknoloji, şirketleri birer dijital kale haline getiriyor. Özellikle bankacılık ve finans alanlarında yeni teknolojileri takip etmek zorunluluk halini aldı. Bu yeni teknolojileri sektörlerinde kullanan şirketler, müşterilerine kolay erişim, dijital pazarlamada öne çıkma ve yeni hizmetlerini duyurma konusunda pazarda avantaj sağlıyorlar.

Birey ve kurumların daha fazlasını başarabilmesi amacıyla projelerini yürüten Microsoft, gelişen teknolojinin bankacılık ve finans sektörüne kazandırdığı avantajları konu eden “Finansın Geleceği ve Teknolojik Trendler Zirvesi”ni gerçekleştirdi.

Sektörlerin orta ve uzun dönem ekonomik görüntüsü, yeni Fintech* uygulamaları, CFO’ların andaçlarında neler olduğunun yanı sıra finans sektöründe dönüşüme uğrayan iş yapış modellerinin de konu edildiği zirvede, Microsoft Tr. CFO’su Müge Çelebi Özdemir, Harvard Business Review Tr. Gn. Yyn. Ynt. Serdar Turan, PWC partneri Murat Çolakoğlu, Borusan Mak. CEO’su Özgür Günaydın ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Grup Finans Mdr. Berkant Bozkurt ile birçok finans uzmanı, görüşlerini ve düşüncelerini aktardı.

FİNANSTAKİ TEMEL DÖNÜŞÜM: CLOUD

Finansın Geleceği ve Teknolojik Trendler Zirvesi’nde, finans ve bankacılık alanlarıyla alakalı gelecek dönem tablosu da çizildi. Zirvede, gelişen teknolojiyi takiben yeni teknoloji sistemlerine geçen ‘dijital kale’ unvanlı şirketlerin üretkenliklerinde ve gelirlerindeki artışa da dikkat çekildi. Zirvede ayrıca, dijitalleşen finans ve bankacılık sektörlerinde CFO’ların rolü de tartışıldı.
Günümüzün modern finans sistemlerinin analiz, raporlama, maliyet tahmini, otomasyon ve risk yönetimi gibi alanlara odaklanan şirketlerin de ele alındığı zirvede, gelecek dönem CFO’ların birer veri analisti, stratejik danışman ve operasyon lideri olduğu hatırlatıldı. Zirvedeki sunumlarda özellikle finanstaki temel dönüştürücü unsurunun cloud sistem olduğu vurgusu yapıldı.

*Fintech: ‘Finans’ ve ‘Teknoloji’ kelimelerinden oluşan Fintech, çok yeni olmasına rağmen büyük yatırımların yapıldığı bir sektör.