“SEKTÖRE YÖN VERİYORUZ”

SAMET Kalıp ve Madeni Eşya bünyesinde 2011 yılında kurulan Ar-Ge merkezi, faaliyetlerine mobilya bağlantı ve hareket elemanları alanında devam ediyor. 

Kıran, SAMET Kalıp ve Madeni Eşya Ar-Ge Merkezi’nde görev alan 130 kişilik mühendis kadrosu ile inovasyon ve tasarım odaklı üretim yöntemleri geliştirerek sektöre yön verdiklerini dile getirdi.

Kıran Ar-Ge çalışmaları ile ilgili olarak; “Bu konuda yurt içinde pazar liderliği konumunu güçlendirerek devam ettirmeyi ve yurt dışı pazarlarda rakiplerimizi yakalamak için Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Ayrıca yurt dışından ithal edilen ürünlerin yurt içinde üreterek dışarıya giden döviz miktarının azaltılmasına katkı vermek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

DIŞA BAĞIMLILIKTA AR-GE DESTEKLERİ ÖNEM TAŞIYOR

Ar-Ge merkezi ile oluşan katma değere de değinen Kıran, daha fazla tasarımcı istihdamı ve bununla birlikte yeni ürün tasarımlarının miktarında artışlar olduğunu, ayrıca gerçekleştirilen projelerin hayata geçirilmesi için gerekli olan finansal kaynaklara erişimin de kolaylaştığını söyledi.

Kıran sözlerini şöyle tamamladı: “Ar-Ge konusunda yapılan çalışmaların dikkatle süzgeçten geçirilerek tümünün desteklenmesi gerekiyor. Ar-Ge desteklerinin ağırlıklı olarak, bağımlılıktan kurtulmak için dışa bağımlı olduğumuz noktalarda yapılması gerektiğini düşünüyorum.”