EDİRNE (AA) - Bulgaristan Demiryolları ile TCDD'nin ortaklığında 1 Haziran tarihinde başlayacak olan Filibe - Edirne tren seferlerinin ekonomiye fayda sağlayacağı açıklandı.

TCDD Edirne Gar Müdürü Hakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin sınır komşusu Bulgaristan'dan yoğun şekilde ziyaretçi aldığını söyledi.

Bulgaristan - Edirne arasında demir yoluyla da ulaşımın sağlanması  amacıyla Bulgaristan Demiryollarının sefer isteğinde bulunduğunu aktaran Yıldırım, Bulgar Demiryolları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının ortaklaşa yapılan çalışmaların sonuca ulaştığını ve 1 Haziran' tarihinden başlayarak Filibe ile Edirne arasında tren seferlerinin başlayacağını belirtti.

Filibe ile Edirne arasında 180 kişi kapasitesine sahip bir trenin sefer yapacağını açıklayan Hakan Yıldırım, bu bağlamda planlamaların tamamlandığını ve gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde yalnızca hafta sonu Filibe ve Edirne arasına sefer yapılacağını söyleyerek, sabah 08.40'ta Filibe'den hareket edecek olan trenin Edirne'ye gelerek saat 17.00'de tekrar hareket edecek ve Filibe'ye döneceğini söyledi.

Tren seferinin ekonomiye katkısı sağlayacağını belirten Yıldırım, trenin rağbet göreceğine inandıklarını ve Bulgarların seyahatlerinin kolaylaştırılması açısından Edirne'nin ekonomisine katkı sağlayarak. ziyaretçi sayısının artacağını umduklarını söyledi.