İSTANBUL (AA) - Tarihteki en başarılı V8 motor ile donatılmış olan orta-arkadan motorlu yeni nesil üstü açılabilen spor otomobil Ferrari F8 Spider, İstanbul’da gerçekleştirilen özel bir etkinlikle görücüye çıktı.

Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre, Ferrari’nin yeni spor otomobili F8 Spider, İstanbul’da dgerçekleştirielen özel bir etkinlikle görücüye çıktı. Aracın örtüsü Feriye Palace’da düzenlenen organizasyonda kaldırılırken, Türkiye’deki potansiyel Ferrari müşterileri F8 Spider’ın görkemli dış tasarımı ve sürücü yaşam alanını yakından inceleme fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında Ferrari markasının global partnerlerinden Poltrona Frau, Ferrari Cockpit ofis koltuklarını, Hublot ise Ferrari koleksiyonu saatlerini sergiledi.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Fer Mas Şirket Müdürü Özgür Süslü, "F8 Spider’ı dünya lansmanından kısa bir süre sonra ülkemizdeki Ferrari tutkunlarıyla buluşturduğumuz için mutluyuz. Önümüzdeki dönemde ön sipariş almayı sürdüreceğimiz F8 Spider’ın ilk teslimatını ise 2020 yılının son çeyreğinde gerçekleştiriyor olacağız." şeklinde konuştu.

Tarihteki en başarılı V8 motor ile donatılmış olan orta-arkadan motorlu yeni nesil üstü açılabilen spor otomobil F8 Spider, 1977 senesinde 308 GTS ile başlayan üstü açık V8 motorlu spor otomobillerin özel ve prestijli çizgisinin son halkasını meydana getiriyor.

Sınıfının lider modeline biçim veren kompakt ve kullanışlı RHT (Açılır Hard Top) tavanıyla dikkatleri çeken F8 Spider, 3902 cc hacmindeki turbo beslemeli 720 HP’lik motoruyla performans çıtasını da yeni bir seviyeye ulaştırıyor.