Faydasıçok Holding, tüm stokunu sanayicilere açtı. Tüm stoklarını görünür hale getirerek online satışa başladıklarını ifade eden Faydasıçok Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Faydasıçok, başta otomotiv, imalat, beyaz eşya ve madencilik olmak üzere sanayi devlerine ürün tedarik ettiklerini söyledi. Sanayicilerden kendileri gibi üreticilere gelen yoğun eleştirilere karşı, böyle bir fikir geliştirdiklerini belirten Faydasıçok, oluşturdukları platformda canlı fiyat ve canlı stok takibi yapılabildiğini aktardı.
20 binden fazla ürün çeşidiyle hascometal.com adresinde satışa başladıklarını belirten Faydasıçok, Bu platformla küçük esnaftan sanayiciye kadar herkesin hammaddeye ulaşabilmesini amaçladıklarını söyledi. Müşterilerin İstanbul, Konya, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Kocaeli’de bulunan 8 depo ile Kocaeli ve Konya’da yer alan üç fabrikanın tamamından ürün tedarik edebildiğini kaydeden Faydasıçok, piyasaya mal temin etmek üzere üretime hiç ara vermediklerini vurguladı.

HAMMADDE İÇİN PAZAR YERİ OLUŞTURULACAK

Müşterilerine tedarikte sıkıntı yaşatmadıklarını ve yaygın dağıtım ağlarından dolayı çeliğe ulaşmanın en kolay yolu olduklarını vurgulayan Faydasıçok, şimdi de en hızlı yolu devreye aldıklarını belirtti. Hammadde satışına aracılık ederek bir pazaryeri oluşturmak istediklerine dikkat çeken Faydasıçok, Demir-çelik sektöründe siparişlerin mayıs ve haziran ayları için dolu olduğunu söyledi. Fiyatın 8 ay öncesine göre 150 dolar üstünde seyrettiğini aktaran Faydasıçok, bu yıl daha fazla artış beklemediğini belirtti.