İSTANBUL (AA) - Abdi İbrahim ile Novelfarma arasında yapılan iş birliği anlaşmasıyla, Kovid-19 tedavi protokolüne giren Favipiravir etken maddeli ilacın Türkiye'deki ilk üretimine başlandı.

Abdi İbrahim trafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, şirket, Türkiye'nin mücadelesinde öncü rol üstlenmeyi sürdürüyor.

Salgının ilk başladığı günlerde tedavi protokolüne alınan klorokin fosfat etken maddeli ilacın hammaddesini Hindistan ve Çin'den olağanüstü şartlarda temin ederek ilacın üretimini gerçekleştiren ve 1,6 milyon tableti Sağlık Bakanlığı'na bağışlayan Abdi İbrahim, şimdi de tedavi protokolüne giren ve Novelfarma tarafından geliştirilen Favipiravir etken maddeli ilacın üretiminde stratejik rol üstlendi.

Abdi İbrahim'in Ar-Ge gücü ve tecrübesiyle sadece bir hafta gibi rekor sürede teknoloji transferi dahil tüm hazırlıkları tamamlanan ilaç, Türkiye'de ilk kez Abdi İbrahim'in uluslararası standarttaki yüksek teknoloji donanımlı Esenyurt tesislerinde üretildi.

Türkiye'deyanlızca Novelfarma tarafından Sağlık Bakanlığı'na 200 bin tableti hibe edildi ve ilacın ilk ihracatı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, tarihi bir dönemden geçtiklerini söyleyerek, tüm dikkatleriyle misyonlarının gereğini yerine getirdiklerini, hayatı iyileştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Bir asrı aşkın süredir hayatı iyileştirmek için çalıştıklarını dile getiren Barut, ülkenin milli ve lider markası olmanın gururunu taşıdıklarını söyledi.