Türk kozmetik ve kişisel bakım ürünleri üreticisi Farmasi, gıda takviye tesisi olarak planladığı 10'uncu fabrikasını bu yılın sonuna kadar açmayı planlıyor.
Farmasi tarafından yapılan açıklamaya göre, yıl sonunda bitmesi planlanan yeni gıda takviyesi tesisiyle birlikte marka, fabrika sayısını 10’a çıkaracak. Farmasi, Şubat ayı sonunda Ömerli’de fabrikayla aynı mekanda inşa edilen yeni plaza binasına geçecek.
2020 yılını Amerika’nın en hızlı büyüyen Türk güzellik şirketi olarak kapatan Farmasi, bu yıl Nisan ayında dünyanın en büyük 5 pazarından biri olan Meksika’ya girmeye hazırlanıyor. Kanada, Almanya, Japonya, Kore ve Çin pazarlarına da girmeyi hedefleyen Farmasi, uzun vadede dünyanın en büyük 10 kozmetik firmasından biri olmayı ve bir dünya markası haline gelmeyi planlıyor.

İHRACAT RAKAMLARINI İKİ KAT ARTTIRDILAR

Pandemi döneminde de Farmasi olarak yenilikçi yaklaşımlarıyla büyüme ivmelerini sürdürdüklerini belirten Farmasi Yönetim Kuru Üyesi Emre Tuna, bu başarının en büyük nedeninin üretim hacimlerinin çok güçlü olması ve katma değeri yüksek ürün ihraç etmeleri olduğunu söyledi. Tuna, pandemi döneminde tüm olumsuzluklara rağmen ihracat rakamlarını iki kat arttırdıklarını da sözlerine ekledi.