Sanayide yaşanan büyümede otomasyon yatırımlarının önemli bir rolü olduğunu belirten FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, FANUC Türkiye olarak 2020’de sipariş anlamında yüzde 187, satış anlamında ise yüzde 167’lik artış yakaladıklarını söyledi.
Önümüzdeki süreçte otomasyona olan eğilimin daha fazla artacağını vurgulayan Yiğit, ihtiyaçlar doğrultusunda ürün yelpazelerini geliştireceklerini belirtti.
Türkiye ekonomisinin 2020’de yüzde 1,8, yılın son çeyreğinde ise yüzde 5,9 büyüme gösterdiğini hatırlatan Yiğit, 2020 Aralık ayına göre sanayi üretim endeksi ise aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda yüzde 9 arttığını söyledi. Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki sanayi sektöründe yaşanan bu büyümede otomasyon yatırımlarının önemli bir rolü bulunduğunu aktaran Yiğit, şirketler otomasyona yatırım yaptıkça üretimde verimlilik yükseliyor ve bunun da rakamlara yansıdığını kaydetti.

YILI HEDEFLERİNİN ÜZERİNDE KAPATTILAR

2020 yılında müşteri kapasitesinde gözle görülür bir artış yaşandığını vurgulayan Yiğit, pandeminin doğal bir sonucu olarak en fazla hızlı tüketim, gıda ile kimya sektörünün büyümenin ve yatırımın yoğun gerçekleştiği alanlar olarak öne çıktığını söyledi. FANUC Türkiye’nin yeni müşteri portföyünün bir önceki yıla göre yüzde 30 arttığını ifade eden Yiğit, FANUC ürün gamının dolayısıyla fabrika otomasyonunun farklı alanlarına dokunarak yine farklı ürün gruplarını ortak bir sistem üzerinden buluşturabildiğini belirtti. Bu avantajlarını sektördeki hareketlilikle birleştirerek yılı hedeflerinin oldukça üzerinde kapattıklarını vurgulayan Yiğit, Sipariş anlamında yüzde 187, satış anlamında ise yüzde 167 oranında artış yakaladıklarını söyledi. 
Geçen yıl 10 kilogram taşıma kapasitesi ve 2 farklı erişime sahip CRX Serisi Light Weight Kolobratif robotları pazara sunduklarını kaydeden Teoman Alper Yiğit, RX Serisinin piyasaya çıktığı ilk andan itibaren kolay kullanım ve hızlı devreye alma özellikleriyle dikkat çektiğini belirtti. Bu yıl CRX Serisi’ne yeni modelleri ekleyeceklerine dikkat çeken Yiğit, bu arayüzü sağlayan Tablet Pendant özelliğinin müşterileri tarafından çok sevildiğini ve hiç robot kullanmayı bilmeyen bir kişiye bile birkaç saat içinde robot programlayabilme imkanı sağladığını belirtti. 
Gelecek 5 yıl içinde yeni üretim teknolojilerine yapılacak yatırımın hızlanacağını vurgulayan Yiğit, 2021 yılında ise ana hedeflerinin son kullanıcılara global üretim trendini sunmak olduğunu aktardı,