Bayram tatilinize renk katacağını düşündüğümüz fantastik filmlerden öne çıkanları sizler için derledik. Elbette, bu liste uzayıp gider.

Geleceğe Dönüş, Jurassic Park, Indiana Jones, Beter Böcek gibi efsane filmleri unutmadık ama özellikle 2000 sonrasına odaklandık.

Belki hepsini izlediniz, ancak tatil arasında hafıza tazelemek ve farklı bir yolculuğu çıkmak isteyenlere duyurulur.

AVATAR

James Cameron’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Avatar, dünya çapında 2,7 milyar hasılat yaparak önemli bir başarı elde etti. 3 Oscar kazanan 2009 yapımı filmin IMDb puanı 7,8. Ayrıca Avatar’ın devam filmlerinin de yolda olduğu söyleniyor.

HARRY POTTER

J. K. Rowling'in aynı adlı romanından olan film serisi 8 filmden oluşuyor. İlk olarak 2001 yılında Harry Potter ve Felsefe Taşı filmiyle sinema seyircisine merhaba diyen serinin ilk filminin IMDb puanı 7,6. Chris Columbus’un yönettiği film son olarak 2011 yılında vizyona giren Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1-2 filmleriyle sona ermişti.

HOBBIT

Peter Jackson imzalı film üçlemesi, ilk olarak 2012 yılında vizyona giren Beklenmedik Yolculuk filmiyle başladı. IMDb puanı 7,8 olan ilk filmin ardından 2013’te yine aynı puan sahip Smaug’un Çorak Toprakları geldi. Serinin şimdilik son filmi 7,4 IMDb puanı olan 2014 yapımı Beş Ordunun Savaşı.

KARAYİP KORSANLARI 

2003 yapımı Siyah İnci’nin Laneti filmiyle başlayan seri toplam beş filmden oluşuyor. Gore Verbinski’nin yönettiği filmin IMDb puanı 8,0. Johnny Depp’in Kaptan Jack Sparrow karakteriyle efsaneleştiği film, 2017 yılındaki Salazar’ın İntikamı ile şimdilik virgül koydu.

PAN’IN LABİRENTİ

2006 yapımı filmin yönetmeni ve senaristi Guillermo del Toro. Fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıldığı filmin IMDb puanı 8,2.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

John Ronald Reuel Tolkien’in kaleme aldığı aynı isimli edebiyat serisinden uyarlanarak çekilen Peter Jackson imzalı film üçlemesi, 2001 yapımı Yüzük Kardeşliği ile başlıyor. 8,8 IMDb puanına sahip filmin yakında televizyon dizisinin geleceği duyuruldu.