ANKARA (AA) - Facebook ile Habitat Derneğinin "Kontrol Bende" programı gönüllüleri,  "Güvenli İnternet Günü" organizasyonunu yaptı.

Facebook Türkiye'den Çağatay Pekyörür, güvenliği sağlamak üzere kullanıcılara sundukları raporlama araçlarından başka, yapay zeka ile otomasyon teknolojileriyle, bir dizi önlem aldıklarını ifade etti:

Habitat, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Proje Yöneticisi Elif Erdölek, derneğin 20 yıldan uzun zamandır sürdürülebilir kalkınma özelinde sosyal sorumluluk projeleri ile düzenlendiğini belirterek, iki yıl önce devreye alınan "Kontrol Bende" ile on line güvenlik alanında eğitim sunduklarını kaydetti.

"Kontrol Bende"de amatör ruhla eğitim veren isimlerden Aynur Akşar  ise “Çocuklar, zorbalıkları ne ailelerine ne de eğitimcilere çekindiklerinden anlatmıyorlar.” dedi.

Amatör eğitim uzmanlarından Fatih Kazdal bir yılı aşan zamanda çocuklarla yetişkinlere güvenli internet ve sosyal medyanın yanı sıra, eğitim alanlarının daha kötü sonuçlarla karşılaşabileceklerini tespit ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Emniyetten sorumlu birimlerden çocuklar güvenliklerini nasıl sağlayacaklarını öğrenebilirler."