Sakarya'nın Hendek ilçesinde su fabrikasının olduğu bölgeden gelen patlama sesi geldiği ve ekiplerin harekete geçtiği bildirildi.

Hürriyet'in haberine göre, Hendek'te saat 16.30 sularında patlama sesi duyulması üzerine, olay yerine itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

İLÇENİN TAMAMINDA DUYULDU, NEDENİ BELLİ OLDU

Şiddetli patlama, ilçenin tamamında duyulurken, patlama sesini takiben Jandarma, AFAD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, bölgeye sevk edildi ve araştırma başladı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde duyulan patlama, Düzce ve Eşkişehir'de de hissedilirken, konuyla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama yapıldı:

"Kıymetli hemşehrilerimiz, şehrimizin birçok noktasında duyulan yüksek ses, uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklanmıştır. İtfaiyemiz başta olmak üzere belediyemize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir." 

"İLİMİZDE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ"

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kentin birçok bölgesinden duyulan yüksek sesle ilgili, şehir genelinde bir tarama yapıldığını, tarama sonucunda ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olmadığına yönelik bildirimde bulunduğunu ifade etti.

Vali Kaldırım, sosyal medya hesabından Sakarya'da patlama olduğu yönünde ihbarlar geldiğini ve paylaşımlar yapıldığının görüldüğünü belirterek, "İlimiz genelinde yapılan taramada, herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce belirlenmiştir" şeklinde bir açıklama yaptı.