Ford Otosan’ın geliştirdiği ve IToY (The International Truck of the Year/ 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu) ödülüne layık görülen Ford Trucks F-Max’ın Ar-Ge sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan firmanın Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik, sürecin perde arkasını anlattı.

Gökçelik şunları söyledi: “Bu başarı bütün Ar-Ge çalışanlarımızın olduğu gibi birlikte çalıştığımız satın alma, finansman, imalat ekiplerinin ortak başarısıdır. Hem şirketimizin hem de ülkemizin büyük gurur duyması gereken bir başarıya imza attık.”

FORD TRUCKS F-MAX ZOR KOŞULLARDAN GEÇTİ

Teknoloji, verimlilik, konfor gibi özellikleri en maliyetsiz, ama en güvenli şekilde sunmak için 5 yıllık Ar-Ge sürecinden geçtiklerini belirtti.

Araçlarının söz konusu süreçte 5 milyon kilometreye kadar test edildiğini söyleyen Gökçelik, pek çok farklı ülkede sıcak soğuk testler gerçekleştirdiklerini ve zor koşulların ardından ürünlerini piyasaya sürdüklerini dile getirdi.

“GELECEK VİZYONUMUZU GERÇEKLEŞTİRME ZAMANI”

Gökçelik, ileride çocuklarına, torunlarına gururla bahsedecekleri bir mihenk taşı olduğunun altını çizerek, “Bundan sonraki aşamada kaliteli üretimle Avrupa pazarındaki pazar payımızı artırmak hedefiyle hep birlikte çaba sarf edeceğiz. Bundan sonra F-Vision adıyla gelecek vizyonumuzu da sergilediğimiz, konsept truck’ın üzerindeki teknolojik gelişmeleri tamamlama ve gelecek vizyonumuzu gerçekleştirme zamanıdır.”