İSTANBUL (AA) - SOCAR Türkiye, Alman enerji şirketi olan EWE Turkey Holding'in iştirakleri Bursagaz, Kayserigaz, Enervis, EWE Enerji ve Millenicom’un satın alma işlemlerini bitirdi.

Konuyla ilgili olarak SOCAR Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu satışla ilgili olarak gerçekleştirilen imza törenine SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi Zaur Gahramanov, EWE AG Üst Yöneticisi Stefan Dohler ve EWE AG Finans Müdürü Wolfgang Mücher ile her  iki şirketin yöneticileri de katıldı.

İmzalanan anlaşma uyarınca, Alman enerji şirketi EWE Turkey Holding'e ait Bursagaz, Kayserigaz, Enervis, EWE Enerji ve Millenicom’un SOCAR Türkiye’ye satışı tamamlanmış oldu.

Böylelikle, bu senenin Ocak ayında satın almayla ilgili anlaşmaya varılan ve geçen ay tüm onayları tamamlanan 5 şirket, bugün itibariyle SOCAR Türkiye'nin çatısı altında faaliyetlerine devam edecek.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Bursagaz ve Kayserigaz'ın gruba katılmasıyla Türkiye'deki doğal gaz faaliyet zincirini tamamladıklarını belirtti