Eralp Grup bünyesindeki Eralp Yazılım, “Her şeyi eve söyle” sloganıyla yola çıktığı “evesöyle.com” uygulamasıyla pilot bölge olarak seçtiği İzmir’de hizmet vermeye başladı.
Merkezi İzmir’de bulunan Eralp Yazılım bünyesinde geliştirdikleri “evesöyle.com” uygulamasıyla geniş kapsamlı bir hizmet sunmayı hedeflediklerini söyleyen Eralp Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mervenur Eralp, evesöyle.com uygulamasıyla çok kapsamlı bir uygulamaya imza attıklarını ifade etti. 
Sadece yeme içme ile sınırlı olmayan, kasap, manav, veteriner, kuru temizleme, tesisat, temizlik gibi hizmetlerin de bünyesinde yer aldığını belirten Eralp, bu kapsamda bir evin veya işletmenin ihtiyacı olan tüm hizmetleri geniş firma portföyü ve yazılım alt yapısıyla sunulabildiklerini aktardı. 
evesöyle.com uygulaması kapsamında butik ve özel ürünler yapan işletme ve girişimcilere de destek olduklarını belirten Mervenur Eralp, Türkiye’de bu alandaki yazılımlar arasında en iyi yazılımdan birini oluşturduklarını ve 6 ay önce sahada denemelere başladıklarını, sahadan çok iyi geri dönüşler alarak ilerlediklerini söyledi. 

ALMANYA’DA DA FAALİYETE GEÇECEKLER

İlk etapta firmalar arasında hizmet aracılığı yaptıklarını kaydeden Eralp, bir semtin en kaliteli iş yapan esnaf ve firmalarıyla anlaşma yaptıklarını söyledi. Yılsonuna kadar büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye geneline yayılacaklarını vurgulayan Eralp, evesöyle.com uygulamasını yurt dışında ilk olarak Almanya’da hayata geçireceklerini aktardı.
Eralp Yazılım olarak İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi’nde yazılım ve otomasyon konusunda yatırım desteği alan ikinci firma olduklarını vurgulayan Eralp, Yeşilköy’deki İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi’nin yazılım ve teknoloji üsleri olacağını belirtti. Almanya’da farklı dijital uygulamalarla ilgili de bazı işbirlikleri yapacaklarını kaydeden Eralp, ayrıca yatırımcılara yön veren, 30 bine yakın yapay zekanın çalıştığı, geçmişe yönelik 10 yıllık parite ve borsa analizlerinin yapıldığı Arya Trading uygulamasının da yakında genel kullanıma açılacağını ifade etti.